Nerja

Nerja

Plaats in Spanje

Nerja is een Spaanse regio welke te vinden is in het zuiden van Spanje en maakt onderdeel uit van de bekende vakantieregio de Costa del Sol.
Het staat bekend om zijn zandstranden en jaarlijks komen er dan ook veel vakantiegangers naar deze streek in de provincie Andalusië voor zon, zee en bovenal strand.
Als u zonaanbidder bent en een vakantie door wilt brengen in Zuid-Spanje dan is het huren van een vakantiehuis in Nerja ook een prima keus.
Ook komen hier veel golfliefhebbers uit andere delen van Europa op aan. Aan de Costa del Sol zijn meerdere prachtige golfbanen te vinden.
Ook een toeristische trekpleister zijn de druipsteengrotten welke te vinden zijn in deze regio en dus prima bereisbaar vanaf uw adres in Nerja. Als u een vakantie doorbrengt in dit deel van Spanje moet u deze even bekijken.


Toerisme

Veel vakantiegangers kiezen ervoor een vakantiewoning in Nerja te huren. Het Internationale vliegveld van Málaga is per auto in circa 45 minuten prima bereikbaar. 
Bovendien zijn er prachtige zandstranden te vinden in dit zuidelijk gedeelte van Spanje.
Maar er is meer, wat dacht u van een leuk dagtripje het binnenland van Andalusië in. Hier zijn er prachtige autoroutes te vinden tussen glooiende heuvels door. U komt door prachtige witte dorpjes waar de tijd nog lijkt stil te staan en u doet denken aan het Spanje van weleer. Vanaf Nerja is deze regio prima bereikbaar!
Ook zijn er prachtige natuurgebieden te vinden waar u heerlijk kunt wandelen.
Stedenliefhebbers komen ook aan hun trekken want een plaats als Granada is goed te doen vanaf de Costa del Sol.
Al met al is Nerja een prima locatie en bovendien is het aanbod van vakantiehuizen erg breed.

Plaatsnaam

Nerja

Aantal inwoners

circa 23.500