Sedella

Sedella

Plaats in Spanje

Sedella is een klein dorpje in Zuid-Spanje. Het is een prima bestemming als je de voorkeur hebt om de stranden van de Costa del Sol te combineren met het fraaie binnenland van Andalusië.
Sedella is één van de befaamde witte dorpjes waar deze regio zo om bekend staat. Er zijn nog een aantal Moorse invloeden te vinden en als je een wandeling door het dorp maakt zal je bemerken dat tijd hier maar een relatief begrip is. De structuur van het dorp is al vele eeuwen oud en de fraaie witte huizen en smalle steegjes geven het een eigen smoel.
Huur je een vakantiehuis in Sedella dan kies je voor rust en het fraaie natuurschoon welke 360 graden rondom dit Spaanse dorp te vinden is. Er zijn niet al te veel faciliteiten maar er is wel een pinautomaat en een café/bistro waar je in de morgen een heerlijk kopje koffie met plaatselijke lekkernij kunt nuttigen en in de avonduren heerlijk kunt eten en genieten van de traditionele Spaanse keuken.


Toerisme

Sedella ligt vanaf de zandstranden van de Costa del Sol een goede twintig kilometer landinwaarts.
Als je hier de vakantie doorbrengt ligt de focus vooral op genieten en op rust komen. De ene dag verblijf je aan het zwembad bij je vakantiewoning de andere dag kun je het Nationale Park Sierra de Tejeda intrekken. Dit is één van de mooiste natuurgebieden van Spanje en het leuke is dat Sedella er in feite middenin ligt!
Genieten van het authentieke Andalusië is ook met de auto de omgeving verkennen en de slingerende wegen die je tussen de heuvels leidden geven na elke bocht weer iets van de schoonheid weg. De prachtige dorpjes die je tegenkomt en de zichzelf gebleven stadjes blijven verrassen en de één is nog fraaier dan de andere.
Natuurlijk moet je tijdens je vakantie in Sedella ook de kust bezoeken en de Costa del Sol heeft natuurlijk veel te bieden maar voor het echte Spanje gevoel is het binnenland van Andalusië toch het leukst. Behoor jij ook tot deze doelgroep dan is het dorp Sedella misschien voor jou ook de plek om te verblijven.

Plaatsnaam

Sedella

Aantal inwoners

circa 525