Torrox

Torrox

Plaats in Spanje

Torrox is een plaats in Andalusië en in feite zijn er twee kernen te vinden. De eerste en oudste woonkern is gelegen in hete binnenland. De tweede ligt in feite aan de kustlijn van de Costa del Sol. De plaatselijke vuurtoren waakt over dit deel van Torrox als een kunstmatig ijkpunt in de Spaanse nacht.
Wil je een combinatie van cultuur en geschiedenis aan de ene kant en genieten van het heerlijke klimaat en relaxen aan één van stranden aan de andere kant dan is een verblijf in een vakantiehuis in het dorp Torrox Pueblo een goede insteek. In deze plaats zijn restaurants en kleinschalige detailhandel te vinden. Het is ook een ideale plek om het achterland  van de Costa Blanca in het algemeen en Torrox in het bijzonder te ontdekken. 


Toerisme

Breng je de vakantie door in Torrox nabij de Costa del Sol dan kun je tijdens je verblijf allerlei leuke uitstapjes en excursies bundelen tot een fantastische doevakantie.
De zandstranden van Zuid-Spanje zijn fantastisch en ook de golfbanen in deze regio rondom Torrox genieten de nodige faam.
Niet voor niets zie jij bij aankomst op het vliegveld van Malaga de nodige golftassen het vliegtuig uitgeladen worden.
Maar vanuit je vakantiewoning in Torrox kun je ook de binnenlanden van Andalusië verkennen. Met de prachtige witte dorpjes en de smalle weggetjes die zich al kronkelend een baan tussen de heuvels heen werken is dit een mooie mix van natuurschoon en dingen die door de mens vervaardigt is.
Snel resumerend kun je de stelling hardmaken dat het prima toeven is in Torrox en haar omgeving in zuidelijk Spanje.

Plaatsnaam

Torrox

Aantal inwoners

circa 18.300