Ibiza-stad

Ibiza-stad

Plaats in Spanje

Ibiza-Stad is niet alleen de grootste stad van het gelijknamige eiland. Het is ook veruit de meest bekendste plaats op het eiland.
Ibiza maakt onderdeel uit van de eilandengroep de Balearen en staat is voor veel mensen een synoniem met de term feesteiland. Ibiza-stad is de belichaming hiervan want in en rond deze plaats zijn veel clubs en disco’s te vinden. Maar de stad heeft meer te bieden dan alleen maar uitgaansgeweld en mensen die overwegen de vakantie door te brengen op de parel van de Balearen zou een besluit om een appartement te huren in Ibiza-stad een goede keuze zijn. De historische binnenstad is een parel en heeft unieke kenmerken. Dit heeft Unesco doen besluiten om het oude centrum op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. In Dalt Vila zoals de oude wijk genaamd is gebeurt het dan ook op toeristisch vlak. Je kunt hier heerlijk uit eten en genieten van de Spaanse keuken. Daarna kun je in een wijn- of cocktailbar de avond op sublieme manier afsluiten. Het jongere publiek kiest doorgaans om de nachtelijke uren door te brengen in de wereldvermaarde club Pacha welke op een goed kwartier wandelen ligt vanaf de historische kern van Ibiza-stad. 


Toerisme

Verblijf je tijdens een vakantie in Ibiza-stad dan heb je de zekerheid dat je vanaf je vakantieadres het eiland prima kan verkennen. Huur tijdens je verblijf eens een dag een auto of scooter en tuf op je gemak het eiland rond. De kustlijn is prachtig en geeft spectaculaire vergezichten en je ontdekt strandjes waar nagenoeg niemand te vinden is en kan het nog mooier om een verkwikkende duik te nemen in de Middellandse Zee en vervolgens te kunnen relaxen op een prachtig zandstrand zonder te vallen over andere toeristen.
Bezoek ook eens een hippiemarkt tijdens je verblijf in Ibiza-stad. Er zijn er talloze te vinden en de hippiecultuur is nog steeds gemeengoed op het eiland!
Het binnenland van Ibiza is ook de moeite waard en ten noorden van de stad is een prachtig bosrijk gebied te vinden. Gezien het heuvelachtige landschap is het wel aan te raden goed schoeisel te dragen en neem genoeg proviand en dan vooral water mee.
Of je nu kiest voor een klein huisje in Ibiza-stad of een luxe vakantievilla met eigen zwembad erbuiten. Tijdens de vakantie zal je ervaren dat dit een uniek stukje Spanje is en eigenlijk met geen enkel andere plek in de wereld te vergelijken is. 

Plaatsnaam

Ibiza-stad

Aantal inwoners

circa 50.000