Alcudia

Alcudia

Plaats in Spanje

Alcúdia is een kleine stad op het Spaanse eiland Mallorca. Dit is één van de eilanden welke onder de Balearen vallen. Het is trouwens niet alleen een plaats maar ook een gemeente en in deze regio wonen ruim twintigduizend mensen. Het zijn niet alleen Spanjaarden die hier wonen maar ook veel Europeanen welke hier een tweede huis hebben aangeschaft en hier permanent of semi-permanent wonen. Jaarlijks zijn er dan ook veel vakantiegangers welke besluiten een vakantiehuis te huren op Alcúdia.
Het stadje is erg populair onder de toeristen en wordt door veel mensen gezien als de mooiste plaats van Mallorca. Alcúdia is prima per voet te verkennen en goed ingericht op het toerisme. Er zijn prachtige huizen te zien en ook zijn er een aantal oude gebouwen welke vooral de vakantieganger die dol is op cultuur en geschiedenis kunnen bekoren.
Maar ook voor de zonaanbidders is een vakantiewoning in of nabij Alcúdia een prima uitvalsbasis, van hieruit kunt u leuke uitstapjes maken op Mallorca.


Toerisme

De Balearen zijn prima bereikbaar voor mensen die hier een vakantie willen doorbrengen. Goed te weten is dat als u wilt vliegen op Mallorca u kunt kiezen uit verschillende vliegvelden in Nederland, België en Duitsland. Ook de prijsvechters doen dit Spaanse eiland aan en goedkoop een vliegticket aanschaffen moet te doen zijn.
Alcúdia kan dienen als thuisbasis voor een leuke strandvakantie. Maar ook is het erg leuk om eens enkele andere dorpen en stadjes te bezichtigen tijdens uw verblijf op dit prachtige eiland van Spanje.
Een strandvakantie is ook prima realiseerbaar als u een vakantiehuisje huurt in Alcúdia. De zandstranden zijn in deze omgeving te vinden. Maar ook de natuurliefhebber zal hier een leuke vakantie kunnen doorbrengen. De Balearen zijn dan ook een erg populaire Spaanse vakantieregio.

Plaatsnaam

Alcudia

Aantal inwoners

circa 20.500