Mallorca

Mallorca

Regio in Spanje

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje op het Spaanse eiland Mallorca huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen op dit prachtige eiland welke onderdeel uitmaakt van de Balearen kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Mallorca, een prachtig vakantie eiland voor de Spaanse kust

Als u een leuke vakantieplek zoekt waar u een heerlijk klimaat heeft, een prachtig landschap en bovendien de nodige cultuur. Bovendien ligt het op maar twee uur vliegen van Nederland.
We hebben het over het eiland Mallorca. Dit eiland maakt deel uit van de Balearen. Hier vallen ook de eilanden Ibiza en Menorca onder. Deze drie eilanden behoren tot Spanje.
Als u een leuke en diverse zonvakantie wilt doorbrengen en niet te lang in het vliegtuig wilt zitten dan is een vakantiehuis huren in Mallorca een prima plan. Het aanbod van vakantiehuisjes is hier ook zeer divers.
Hieronder kunt u lezen waarom dit Spaanse eiland uniek is en absoluut een bezoekje waard is.

Prachtige vakantiehuizen op het prachtige eiland Mallorca
Doordat dit eiland erg populair is onder toeristen, is het logisch dat de mogelijkheden om een vakantiehuisje te huren op Mallorca ook erg divers zijn. Van een leuk appartement in Palma de Mallorca tot een prachtige landhuis met lange oprijlaan en eigen privézwembad dicht bij het strand van de kustplaats Porto Cristo. Het is allebei te huren in Mallorca. Tussen deze twee overnachtingsmogelijkheden op dit Spaanse eiland zitten natuurlijk ook nog allerlei andere varianten. Of het nu om een finca, zomerhuis, bungalow of villa gaat het is allemaal te huur om Mallorca. Voordat u een accommodatie gaat huren op de prachtige Spaanse eiland raden wij u aan eerst wel de nodige research te doen. De huurprijzen kunnen per aanbieder nog wel eens variëren. Soms is het ook beter om te kiezen voor een totale vakantie op bijvoorbeeld een vakantiepark. Maar in andere gevallen kan het enorm schelen als u een vakantiewoning en vliegticket apart van elkaar aanschaft.

Mallorca perfect locatie voor een super strandvakantie
De eilandengroep de Balearen welke onderdeel uitmaken van Spanje hebben de vakantieganger erg veel te bieden op verschillende vlakken. Maar als u aan Mallorca denkt dan zal waarschijnlijk het eerste wat u te binnen schiet de termen zonvakantie, strand en zee zijn.
En het klopt ook, het grootste deel van de mensen die een vakantie doorbrengt op Mallorca en hier een vakantiehuisje betrekt komt ook vooral voor de zon en het genieten aan een heerlijk Spaans strand. En het dit is natuurlijk ook waar het toerisme in de hoofdzaak om draait. U zult het overgrote deel van de vakantiehuizen ook aantreffen in de buurt van één van de stranden op Mallorca. Verder is er aan de kust erg veel te beleven voor de toeristen, er zijn o.a. leuke eettentjes en gezellige barretjes waar u tegen de avond gezellig bij kunt komen van een leuk dagje strand op dit fraaie eiland van Spanje.

De spectaculaire kustlijn van het eiland Mallorca
Als u een natuurliefhebber bent dan denkt u misschien aan grote natuurparken waar u op alle gemak door heen kunt wandelen of fietsen. Maar het kan ook anders. Op Mallorca is er ook de nodige natuur te bewonderen voor de kustlijn van dit Spaanse eiland is prachtig. In niets doet Mallorca denken aan het vasteland van Spanje. Elke zijde heeft zijn eigen kenmerken en wij raden u dan ook aan om een auto te huren om alle prachtige plekken op dit eiland van de Balearen te kunnen aanschouwen.
De oostzijde van Mallorca staat bekend om zijn prachtige kleinschalige stranden. U moet ze in sommige gevallen echt weten te vinden.
Als u in het noorden en westen van het eiland verblijft dan zult u merken dat het eiland Mallorca hier een ruige uitstraling heeft. Grillige rotsformaties en een ruwer terrein. Maar evengoed prachtig.
Als u het binnenland van Mallorca intrekt zijn er prachtige gebieden waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen. Vaak kunt u eventueel op uw vakantiepark een fiets huren.
Kortom een vakantie op Mallorca is een garantie voor plezier. Of u nu met zijn tweetjes een leuk huisje huurt op een verlaten plek in het binnenland van het vakantie eiland of dat u met het hele gezin een fraai appartement huurt op een groot appartementencomplex. In beide gevallen zult u hier een leuke tijd hebben.
Vakantie op Mallorca is voor elk wat wils.


Toerisme

Provincie

Mallorca

Oppervlakte

3.630 km2

Aantal inwoners

625.000

Hoofdstad

Palma de Mallorca