Manacor

Manacor

Plaats in Spanje

Manacor is een plaats op het Spaanse eiland Mallorca. Welke onderdeel uit maakt van de Balearen. Deze eilandengroep is er populair bij vakantiegangers en wordt jaarlijks door vele vakantiegangers bezoekt.
Mallorca is een eiland welke groot belang heeft bij het toerisme, maar Manacor kan zich als één van de weinige plaatsen ook prima zonder toeristen redden. De hoofdinkomsten in dit gebied komt toch wel via landbouw binnen. Veel vakantiegangers die Manacor aandoen komen vooral voor de aanwezigheid van een parelfabriek. Maar ook zijn er enkele interessante gebouwen te bezichtigen in dit deel van Mallorca.
Hoewel er hier in verhouding tot andere regio’s van het eiland weinig toeristen verblijven is het toch geen vreemd idee om eens een vakantiehuis te huren in Manacor en van hieruit dit vakantie eiland beter te leren kennen.


Toerisme

Wie wel eens een vakantie heeft doorgebracht op het Spaanse eiland Mallorca weet wat voor prachtige plek dit is. Er zijn prachtige stranden te vinden dus als u een strandvakantie wilt doorbrengen in Spanje dan kan Mallorca waarschijnlijk de juiste plek voor u zijn.
Maar ook is er een diverse natuur te vinden, vooral wandelaars kunnen prima uit de voeten.
Ook is het leuk om één van de leuke en gezellige dorpjes op het eiland aan te doen. Als u een vakantiewoning in Manacor huurt heeft u in ieder geval een prima uitvalsbasis.
Mallorca is bovendien prima vanuit Nederland te bereiken, in amper twee uur vliegen bent u al op het eiland.

Plaatsnaam

Manacor

Aantal inwoners

circa 33.000