Petra

Petra

Plaats in Spanje

Petra is gelegen op het eiland Mallorca welke op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van de Spaanse eilandengroep de Balearen. Spanje is een populaire vakantieregio en voor Mallorca gaat dit helemaal op. Elk jaar weer brengen vele tienduizenden mensen de vakantie door op dit prachtige en diverse eiland.
Toch is het ook goed mogelijk een rustige vakantie te kunnen doorbrengen op dit Spaanse eiland. Als dit iets voor u is dan is een vakantiehuis huren in Petra een uitstekende keuze.
De dorpje wordt door toeristen maar weinig aangedaan, dit komt voor een groot deel doordat het dorp niet direct aan de kust licht. Dus als u een dagje aan één van de stranden van Mallorca wilt doorbrengen zult u een auto ter beschikking moeten hebben.
Toch is Petra een prima plek om als uitvalsbasis te dienen, de infrastructuur op het eiland is prima en alle leuke plekken zijn dan ook goed bereikbaar.
In Petra zelf treft u een museum aan en ook staan er enkele oude gebouwen welke voor liefhebbers van architectuur wellicht interessant kunnen zijn.
Maar het grootste pluspunt is toch wel de rust die Petra de vakantieganger kan bieden. Er zijn in en rondom deze plaats een aantal vakantiewoningen te vinden.


Toerisme

Huur een vakantiehuisje in Petra en geniet van de Balearen. Mallorca is een toeristisch eiland, u treft hier vooral hele Duitse enclaves aan. Maar ook steeds meer Nederlanders boeken een vliegticket richting dit Spaanse vakantie eiland. 
Als u een vakantiewoning huurt in de regio rondom Petra dan zult u merken dat dit een prima plek is om diverse leuke tripjes te maken over dit eiland van de Balearen.
Ook zijn er steeds meer toeristen die jaarlijks terugkeren naar Mallorca en uiteindelijk besluiten om een tweede woning aan te schaffen op het eiland.
Als u natuurliefhebber bent dan is het goed te weten dat er prachtige plekken zijn te vinden waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Voor de zonaanbidders zijn er meer dan voldoende prachtige zandstranden te vinden.
Alles bij elkaar heeft dit Spaanse eiland de toerist erg veel te bieden.

Plaatsnaam

Petra

Aantal inwoners

circa 2.150