Pollenca

Pollenca

Plaats in Spanje

Pollenca is een stadje gelegen in het noorden van het eiland Mallorca. Voor mensen die graag de vakantie doorbrengen op dit eiland in de Balearen maar niet van het massatoerisme houden is deze plaats een prima plek om als uitvalsbasis te hebben.
Als u een vakantievilla op Pollenca huurt dan vertoeft u op een fantastische plek en heeft u wellicht zelfs de beschikking over een eigen privezwembad.
De stad heeft nog invloeden uit vroegere tijden zo is de vroegere aanwezigheid van de Moren nog steeds terug te vinden in het straatbeeld. Pollenca is een stad die maar weinig poespas heeft. Het authentieke karakter overheerst en de smalle steegjes geven deze plaats een eigen karakter. Er zijn voldoende winkeltjes en restaurants te vinden. Hier tref je nog de lokale Spaanse keuken en krijg je voor de prijs een goede kwaliteit. Kortom; een goed alternatief voor een ieder die het drukke Mallorca liever schuwt en vooral wil genieten van de natuurlijke schoonheden van dit unieke eiland.


Toerisme

Als je kiest voor Pollenca als vakantiebestemming heb je de zekerheid dat je nog het echte Mallorca treft. Het ongepolijste van dit stadje aan de noordzijde spreekt een beetje cultuurliefhebber zeker aan.
Maar ook strandliefhebber zit je hier goed, dichtbij gelegen is Cala Sant Vincenc, hier kun je heerlijk een dagje zonnen op het strand. Huur een vakantiehuis in Pollenca en zowel binnenland als kustlijn zijn dichtbij.
Huur ook eens een auto als je op dit eiland van de Balearen bent. Vanaf je vakantiewoning in Pollenca kun je prachtig de binnenlanden verkennen. Ook is Mallorca een echt wandeleiland er zijn zowel aan de kust als landinwaarts mooie wandelroutes te vinden. Ook een aanrader is de Puigde Calvari als je de top van de heuvel bereikt heb je een fraai uitzicht van 360 graden over de directe omgeving van Pollenca. Voor zowel de zonaanbidder als de toerist die een doevakantie wil ondernemen zijn de opties legio op Mallorca.

Plaatsnaam

Pollenca

Aantal inwoners

circa 16.500