Harrachov

Harrachov

Plaats in Tsjechië

Harrachov is een kleine stad in het uiterste noorden van Tsjechië. Het is gelegen in het populaire Reuzengebergte. Dit gebied is het hele jaar door een plek waar het prima toeven is voor toeristen.
Het is mogelijk om een vakantiehuisje te reserveren in Harrachov, op deze manier verblijf je in een plaatse met enige voorzieningen zoals een supermarkt en enkele restaurants die zowel de Tsjechische als Internationale keuken aanhangen.
Vanuit dit levendige stadje kun je perfect het Reuzengebergte ontdekken. Bijkomend voordeel is dat Tsjechië een goedkoop vakantieland is en dat ook het faciliteitenniveau jaarlijks op een beter peil komt te liggen.
Breng de vakantie daarom eens door in het noorden van dit land en kom erachter dat Harrachov een prima plek is om te verblijven.


Toerisme

Op zoek naar een leuke plek in het Reuzengebergte ? Zoek je een plaats met faciliteiten maar waar het massatoerisme nog geen voet aan de grond heeft gekregen dan is Harrachov een goed alternatief. De noordelijke ligging in Tsjechië maakt het mogelijk om een uitstapje de grens over te maken en Polen aan te doen.
Het leuke aan Harrachov is bovendien dat het zowel in de winter als zomer een leuke bestemming is. In de zomervakantie kun je hier prima wandelen of een dag gaan zwemmen met de kinderen in een natuurmeer of openluchtzwembad.
In het winterseizoen kun je een chalet huren in Harrachov en vanuit deze plaats de skigebieden intrekken. Er zijn leuke pistes te vinden voor zowel de beginnende als gevorderde skiër en snowboarder!
Dit maakt Tsjechië dan ook tot een vakantieland in opkomst en bovendien zeer betaalbaar!

Plaatsnaam

Harrachov

Aantal inwoners

circa 1.750