Reuzengebergte

Reuzengebergte

Regio in Tsjechië

Het Reuzengebergte is een populaire regio in Tsjechië. Het hele jaar door zijn er in dit gebied toeristen te vinden. In de zomermaanden zijn het veelal mensen die de bergen in willen trekken, te voet dan wel met de fiets. In het winterseizoen brengen mensen de wintersportvakantie door in het Reuzengebergte. De skipistes zijn leuke voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër en snowboarder. En de voorzieningen worden eigenlijk elk jaar nog beter. Tsjechië is ook een relatief goedkoop wintersportland en mede daarom ideaal om hier de skivakantie met het gezin door te brengen. Het Reuzengebergte ligt trouwens ook gedeeltelijk op Poolse bodem maar in dit artikel treft u verder alleen maar informatie over de Tsjechische zijde. Door het Reuzengebergte heen meandert de rivier de Elbe, ook deze draagt bij aan de veelzijdigheid van de regio en als toerist plukt u hier natuurlijk de vruchten van. Het aanbod van vakantiehuizen in het Reuzengebergte is ook groeiende en als u een beetje speurt op het internet dan moet het mogelijk zijn een accommodatie te vinden die aansluit bij uw wensen. Breng de vakantie eens door in dit deel van Tsjechië en ervaar zelf dat dit gebied uw aandacht zeker waard is.


Toerisme

Het Reuzengebergte is voor veel mensen het mooiste deel van Tsjechië. Op zich niet vreemd met de vele mogelijkheden die het de recreant te bieden heeft. Voor natuurliefhebbers is het Nationale Park Krkonoski Narodni iets wat zeker niet overgeslagen mag worden. Het is mogelijk om hier meerdere dagen door te brengen en wandelaars zullen er helemaal weg van zijn. Als je een vakantiehuis in het Reuzengebergte van Tsjechië huurt dan speelt de omgeving sowieso een belangrijke rol. Al het vertier wat hier te vinden is heeft een directe koppeling met de natuur. Maar ook zijn er leuke dorpjes te vinden en als u één van deze plaatsjes aandoet dan zullen uw zeker de huizen met hun eigen architectuur opvallen. We hebben het hier over de zogenaamde Roubenky woningen, deze zijn uniek in Tsjechië en eigenlijk alleen te vinden in het Reuzengebergte. Als u de vakantie gaat doorbrengen in dit deel van het land dan moet u ook tijd vrijmaken voor het bezoeken van de zandsteenformaties van Adrspach. Het Snezka gebergte is de moeite waard en eenmaal aangekomen op de toppen wordt u beloond met een prachtig uitzicht over het Reuzengebergte.
Voor een gezinsvakantie is dit deel van Tsjechië ook prima. U kunt een dagje wandelen of fietsen dan prima afwisselen met een bezoek aan een meer of aan het waterresort Babylon. Dit is gelegen bij Liberec en biedt veel mogelijkheden voor jong en oud. Het is een combinatie van Welness en waterglijbanen. Dus voor elk wat wils zogezegd!
Het Tsjechische Reuzengebergte is een prima gebied om de vakantie eens door te brengen. Ongeacht het jaargetijde zult u bemerken dat deze regio meer dan genoeg te bieden heeft.

Provincie

Reuzengebergte

Oppervlakte

3.650 km2

Aantal inwoners

-

Hoofdstad

-