Side

Side

Plaats in Turkije

Side is een historische plaats in Turkije. Vele oude monumenten zijn er in en rondom deze plaats te vinden. Tegenwoordig speelt het toerisme een voorname rol voor de inwoners van deze badplaats aan de Turkse Rivièra en bijna elk gezin pakt dan ook wel een graantje mee uit de recreatiesector.
Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat er talloze accommodaties te vinden zijn in Side, voor een groot deel worden deze aangedaan door toeristen uit andere delen van Europa. Maar ook zijn er veel buitenlanders te vinden die een tweede woning in Side bezitten.
Voor toeristen zijn de faciliteiten op het gebied van winkelen, cultuur en gastronomie dan ook meer dan uitstekend te noemen, en laten we de fraaie stranden ook zeker niet onbenoemd laten. En natuurlijk is ook de typerende Turkse gastvrijheid in de kustplaats Side te vinden. 


Toerisme

Als je de vakantie in Side wilt doorbrengen dan kun je vliegen op het vliegenveld van Antalya. Vanaf hier ben je nog een klein uur onderweg naar je vakantiebestemming. Rij je de andere kant op dan kom je in Alanya. De stad side is eigenlijk precies tussen deze twee plaatsen ingelegen.
Het oude amfitheater van de Romeinen is het meest bezocht. Het is nog in uitstekende staat en een blikvanger van formaat. Toeristen die aan de Turkse Rivièra verblijven komen met dagexcursies om dit historische bouwwerk te aanschouwen.
Door de fraaie zandstranden brengen ook veel gezinnen de vakantie door in Side. Ook zijn er verschillende waterparken te vinden in de directe omgeving.
Zoek je een leuke badplaats aan de Middellandse Zee in Turkije dan kan het zo maar zijn dat je in Side je perfecte bestemming hebt gevonden!

Plaatsnaam

Side

Aantal inwoners

circa 16.750