Internationaal verhuizen? Tips en adviezen.

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Welk verhuisbedrijf voor uw inboedel richting uw (tweede) huis in den verre

Een 2e huis in het buitenland of zelfs emigreren naar een ander land klinkt erg aantrekkelijk. Wellicht een mooie villa aan de Spaanse kust? Of uw eigen wijngaard in de Australische outback? Mogelijkheden zijn er in ieder geval genoeg.

Maar als u dan eenmaal de keuze heeft gemaakt om u tijdelijk of permanent in een ander land te vestigen dan komt daar het nodige bij kijken. Wat te denken van de nodige belastingzaken die geregeld dienen te worden, of de juiste visa die aangevraagd moeten worden? Belangrijke checklisten hiervoor zijn te vinden op internet.

Er komt dan ook een punt waarop u daadwerkelijk naar het buitenland gaat verhuizen. Dit kan zijn een verhuizing over land, over zee of zelfs door de lucht. De eerste stap hierin is het belangrijkste: keuzes maken in wat u wel of niet mee wilt en kan nemen.

Een mooi moment om uw huis eens grondig onder de loep te nemen en van een hoop spullen afscheid te nemen. Zodra u een inschatting heeft welke spullen en meubels u mee wilt verhuizen kunt u op internet vrijblijvend offertes aanvragen (hiervoor zijn ook weer handige verzamelsites te vinden) om te kijken wat uw internationale verhuizing gaat kosten.

Belangrijk hierbij is te kijken naar verhuisbedrijven die ervaring hebben in het internationaal verhuizen. Er zijn verhuisbedrijven die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in verhuizingen naar Spanje waardoor zij u vaak ook door verhuizingen te combineren een lagere prijs aan kunnen bieden.

Gaat u verhuizen overzee kijk dan niet alleen naar de prijs maar tevens naar de ervaring van het verhuisbedrijf en de ervaringen van zijn/haar klanten.  Belangrijk is dat u een weloverwogen keuze maakt omdat een goede verhuizer u toch veel werk uit handen neemt.

Er zijn tevens verhuisbedrijven die een  totaalpakket aanbieden en u helpen om ter plaatse de juiste informatie te vinden met betrekking tot het vinden van bijvoorbeeld een school voor uw kinderen.  U kunt het zo uitgebreid en zo beknopt maken als u zelf wilt.

Kijkt u tevens goed naar onder andere de verzekering tijdens het transport. Wie is er aansprakelijk voor schade aan uw kostbare spullen tijdens het vervoer?  Daarnaast kunt u wellicht kosten besparen door zelf al een hoop inpakwerkzaamheden te doen en vast bedden en kasten te demonteren? Is er een combinatie met een andere verhuizing mogelijk zodat er kosten worden bespaard? Is er een mogelijkheid om u spullen op te slaan mocht de verhuizing onverhoopt iets langer op zich wachten?

Een internationale verhuizing is niet iets dat in één dag geregeld is. Neem daarom de tijd om een aantal zaken goed door te nemen (zoals het aanvragen van de offertes) en begin al vroeg met plannen.

Tip: zoek in Google op internationaal verhuizen en u komt vele websites tegen met tips en adviezen alsmede de mogelijkheid om offertes aan te vragen.

Geschreven door N. Baan   
Medewerker Internationaal Verhuisadvies

2e huizen markt op de Nederlandse Antillen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Fiscaal gevolg bezit vastgoed in Zwitserland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen