Zomerperikelen in de Algarve

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

In de Algarve kan het in de zomermaanden behoorlijk druk zijn. Tips om toe te passen tijdens uw verblijf

Oito ou Oitenta (gelijk aan 'Rennen of Stilstaan')

Iedereen die naar de Algarve verhuist komt over het algemeen in de toeristische sector terecht of heeft er danwel mee te maken. En dat is toch een heel andere werkwijze dan diegene die we kennen vanuit het noorden waar de constante druk van presteren heerst.

Ja, in de zomer barsten de centra was de toeristische steden zoals Lagos, Carvoeiro, Albufeira en Quarteira uit hun voegen en rent iedereen zich de naad uit het lijf om de benodigde centen te verdienen.

Zo ook onze vrienden met  een surfcamp in Arrifana. En dan komt er ook nog eens om de hoek kijken dat er bij hen een derde op komst is! Manlief staat de hele dag op het strand les te geven, 7 dagen in de week  van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en moeder de vrouw racet iedere ochtend naar de kleuterschool respectievelijk creche (die beide nog eens op een verschillende locaties zijn) om daaropvolgend naar de supermarkt gaat, thuis het avondeten voor de gasten voorbereid, daarna nog even de nodige emails beantwoord om daarna met haar 5 maanden zwangere buik wederom terug te racen om de kindertjes weer op te halen.....en dan heb ik het nog niet eens over de zomervakantie waarin de kleuterschool gedurende een periode van 2 maanden (!!!) gesloten is en de 4-jarige thuis om moeders rokken heen zal drentelen.

Dit is maar één voorbeeld van tig die ik hier in mijn omgeving zie, zo ook in mijn eigen gezinnetje. Mijn man heeft een distributiebedrijf in surfmateriaal en rent dan ook gezellig mee met deze en andere surfcamps en surfshops mee wat uiteraard voor de nodige ‘Oitenta’ zorgt.

En dan is het seizoen weer voorbij.....en komt de rust weer terug op de stranden. Geen parkeerproblemen meer; niet meer helemaal naar beneden moeten lopen bij Arrifana; wandelen op Monte Clérigo en het strand voor jezelf hebben, heerlijk. Dát zijn de momenten waarvoor wij met z’n allen hier naartoe verhuizen en de druk van het zomerseizoen met open armen ontvangen. Want wij weten wat er daarna komt en delen graag ons paradijs met de bezoekers die ervoor zorgen dat wij ons hier kunnen handhaven in de ‘Oito’ periodes!

Gehuwd zijn in Spanje een 'moetje'

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Strandvakantie het meest populair

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen