Strandvakantie het meest populair

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Lekker naar de zon, in het hoog- en laagseizoen

Internetreisbureau Expedia welke in vele landen actief is heeft een gericht onderzoek uitgevoerd over de term “strandvakantie”. Hoe populair is het procentueel, in welke landen is het populair en wie vindt een vakantie aan het strand minder belangrijk.
Wat voor bezigheden voeren we uit. (behalve zonnen natuurlijk)

Meer dan de helft prefereert een accommodatie bij het strand

Opvallend is dat maar liefst 52 % van de ondervraagden aangaf in de zomervakantie het liefst een strandvakantie te willen boeken. Dit kan door het huren van een vakantiehuis of hotelkamer. Of gezellig op de camping te staan en zo zijn er nog enkele andere overnachtingsmogelijkheden. Belangrijk is wel dat de accommodatie (bij voorkeur) op loopafstand van zon, zee en strand is.
Vooral inwoners uit Duitsland gaf dit aan, meer dan 60 % gaf dit antwoord. Ongeveer één op de drie Nederlanders deelt de mening met de Oosterburen. Bij Aziaten is een strandvakantie trouwens minder populair want nog geen 20 % ambieert een vakantie aan het water.
Een ander opvallende uitkomst is dat de Nederlander (die toch een zuinig imago heeft) het bij het reserveren van een vakantieaccommodatie dicht bij zee niet direct naar de goedkoopste aanbieder gaat maar vooral kijkt naar de kwaliteit van het strand en de te huren accommodatie.

Met wie gaan we het liefst op vakantie

De inwoners van de ondervraagde landen gaven bijna allemaal het liefst op vakantie te gaan met het eigen gezin of in ieder geval directe familie.
De Nederlanders wijken hier van af want zij geven vooral de voorkeur aan een vakantie met vrienden en andere goed bekenden uit de directe kennissenkring. Dit is toch wel een opmerkelijke uitkomst. In Nederland zie je trouwens ook wel dat met name vakantieparken hier op inspringen door grote vakantiewoningen aan te bieden waar wel groepen tot in sommige gevallen dertig personen kunnen overnachten.

Wat doen we het liefst aan het strand

Het populairste antwoord is natuurlijk makkelijk te geven: zonnebaden. Maar dat wil niet zeggen dat er niet meer te beleven en te doen is bij het strand.
Na te bruin worden kwamen de antwoorden als flaneren, joggen, fietsen en vliegeren.
De inwoners van landen als Canada en Mexico zijn actiever en staan graag op de waterski’s, surfen graag of willen de onderwaterwereld verkennen.
Nieuw Zeelanders en Australiërs werpen trouwens graag de hengel uit tijdens een vakantie waar het strand in directe nabijheid van de accommodatie te vinden is.

Welke conclusie kunnen we trekken uit dit onderzoek

Eindconclusie is dat per continent er toch wel een aantal verschillen zijn. Europeanen willen vooral relaxen aan het strand. Toeristen uit Midden-Amerika zijn een stuk actiever en vakantiegangers uit Oceanië werpen graag de vishengel in de zee.
Aziaten hebben doorgaans niet te veel op met de term strandvakantie en maken liever een rondreis dat de hele vakantie op één plaats te blijven.

Zomerperikelen in de Algarve

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Niet op huizenjacht maar naar het strand

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen