2de huis in Frankrijk is meer dan een woning

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Tips bij aanschaf van een tweede huis in Frankrijk

Een tweede huis kopen in Frankrijk betekent veel meer dan alleen tijdelijk ergens anders, in dit geval ergens in Frankrijk, verblijven. Frankrijk heeft uiteraard veel meer te bieden dan woningen alleen. Om te beginnen bij het landschap en de natuur; Frankrijk is voor een groot deel omringd door water, te weten de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Voor zon, zee en strand kunt u dus in Frankrijk terecht. Daarnaast vind men er berglandschap, helderblauwe rivieren en mooie bossen. Ook aan prachtige steden, zoals het welbekende en romantische Parijs, geen gebrek in Frankrijk. In het zuiden van Frankrijk is het vaak aangenaam warm, iets waar wij Nederlanders vaak geen genoeg van kunnen krijgen. Om over de culinaire specialiteiten van Frankrijk nog maar niet te spreken. Reden genoeg dus om van een tweede woning in Frankrijk, en alles wat daar bij hoort en bij komt kijken, te willen genieten. Een tweede huis in Frankrijk is niet alleen een tweede huis op zich, het is een tweede ‘way of living’, die in veel opzichten erg leuk, fijn, inspirerend en interessant kan zijn.

Het landschap en het klimaat binnen Frankrijk

Frankrijk is het, op twee na, grootste land binnen de Europese grenzen, het is dan ook niet gek dat Frankrijk op het gebied van landschap, natuur en klimaat veel te bieden heeft aan u als koper van een tweede huis. De mogelijkheden qua omgeving voor uw tweede huis zijn vrijwel grenzeloos. U kunt er voor kiezen om een tweede woning in de buurt van een mooi Franse stad als Parijs, Lyon of Bordeaux uit te zoeken en te kopen, maar uiteraard kunt u ook voor een Franse woning op het platteland tussen de uitgestrekte wijngaarden kiezen, om maar een voorbeeld te noemen. Tot rust komen en totaal ontstressen is dus mogelijk in Frankrijk. Echter, ook genieten van een bruisende stad met historische bouwwerken, en genieten van alle faciliteiten die een stad te bieden heeft, behoort zeker tot de mogelijkheden. Frankrijk beschikt daarnaast over een grote diversiteit aan landschappen. Het is in ieder geval wat heuvelachtiger dan ons eigen land en is bovendien ook voor een deel gevuld met berglandschappen. Deze lenen zich uiteraard bij uitstek voor sporten als bergbeklimmen en wintersporten als skiën en snowboarden. Daarnaast ligt Frankrijk aan grote wateren, dus ook watersporters kunnen er hun hart ophalen. Naarmate u meer naar het zuiden van Frankrijk af zult reizen, zult u merken dat het klimaat verandert. In het zuiden van Frankrijk heerst een Middellandse Zeeklimaat en hier kunt u dan ook zeker terecht voor uw zonvakantie aan de zee. De zuidelijke kust van Frankrijk wordt ook wel de Côte d’Azur genoemd, een naam die velen zullen kennen. Kortom, Frankrijk is een ontzettend veelzijdig land, zeker als het gaat om natuur, landschap en weer. Iedere streek in Frankrijk heeft wel wat anders te bieden, dus er is voor ieder wat wils als het gaat om de locatie van een tweede woning.

Steden in Frankrijk

Ze zijn hiervoor al eens genoemd, een aantal belangrijke, bekende en bruisende steden binnen Frankrijk. Om te beginnen is er natuurlijk Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, die vol staat met prachtige bouwwerken uit het verleden en als kers op de taart het welbekende monument de Eiffeltoren, of zoals de Fransen de toren zelf noemen ‘la tour Eiffel’. Daarnaast kunt u ook het Louvre, de Arc de Triomphe, het Centre Pompidou, de Notre-Dame en de Jardin du Luxembourg bewonderen in Parijs. Er kan uiteraard ook geshopt worden in Parijs, een bekende winkelstraat waar veel toonaangevende merken gevestigd zijn, is de Champs-Élysées. Naast de stad van de liefde, Parijs, zijn er nog andere steden binnen Frankrijk die ook zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Ook kunt u er voor kiezen om een tweede huis te kopen in één van die steden, of in de buurt van een stad die u aanspreekt. Voorbeelden hiervan zijn steden als Marseille, Lyon, Bordeaux en Straatsburg. Straatsburg ligt vrij noordelijk in Frankrijk en staat bekend om het toeristische deel la Petite France. Marseille, Lyon, Nice en Bordeaux liggen zuidelijker in Frankrijk. Marseille is vooral bekend doordat het aan de Middellandse Zee ligt en ligt in de regio die we de Provence noemen. Lyon staat al eeuwen bekend als de hoofdstad van de gastronomie, waarover hieronder meer te lezen is. Bordeaux staat met name bekend om de wijnen, met dezelfde naam, die uit dit gebied voort komen.

Gastronomie in een land als Frankrijk

Gastronomie is van ontzettend groot belang in Frankrijk en speelt dan ook een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Fransen. Met name de wijnen uit Frankrijk, het brood en de kazen zijn over de hele wereld bekend en beroemd. Zoals al gezegd staat de Franse stad Lyon al eeuwen bekend als hoofdstad van de gastronomie. Hier komen vinden lokale wijnen zoals de Beaujolais en de Côtes du Rhône hun oorsprong. Bordeaux staat ook bekend om de wijn die er vandaan komt, en natuurlijk mag de streek Champagne niet ontbreken in dit rijtje. Kazen zoals camembert, roquefort, beaufort en brie zijn ook afkomstig uit Frankrijk. De Fransen houden, met al hun heerlijke wijnen en kazen, dan ook zeker van een hapje en een drankje om heerlijk te ontspannen. U als (aankomend) bezitter van een tweede huis in Frankrijk klinkt dit wellicht ook niet verkeerd in de oren.

Sporten in Frankrijk

Dankzij het diverse landschap van Frankrijk zijn er veel verschillende sporten te beoefenen, waarover hierboven al kort verteld is, genoeg te beleven dus voor een sportieve (toekomstige) bezitter van een tweede huis in Frankrijk. Veel van deze sporten kan men in Nederland vrijwel niet beoefenen, wat een reden zou kunnen zijn voor het kopen van een tweede huis in Frankrijk. Er is in Frankrijk van alles te ondernemen, zeker ook op het gebied van sport. Wie van bergsporten zoals klimmen en wandelen houdt kan zijn of haar hart ophalen in Frankrijk. De bergen lenen zich, bedekt met sneeuw, uiteraard ook bijzonder goed voor wintersporten. Fanatieke skiërs en snowboarders kunnen bijvoorbeeld terecht in de Franse Alpen. De Franse pistes staan bekend om hun breedte en uitgestrektheid. Ook op de rivieren valt er genoeg te beleven. Er zijn veel bedrijven die kanotochten, raftingtochten en meer van dit soort sportieve activiteiten op en in het water aanbieden. Surfen kan men ook in Frankrijk, bijvoorbeeld in het water van de Atlantische Oceaan. Bent u een sportliefhebber dan kunt u dus zeker terecht in Frankrijk, er zijn mogelijkheden genoeg voor wat dat betreft.

Aanbetaling voor een tweede huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Hoe zorg je voor een (tevreden) huurder?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen