2de huis kopen in ander land, waar op letten

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Overwegen om een tweede woning in het buitenland aan te schaffen. Met welke zaken moet je rekening houden?

In dit artikel een aantal tips waar u wellicht iets aan heeft als u bezig bent met het aankopen van een tweede woning in het buitenland. Het gaat om een aantal vaste gegevens welke voor de traditionele vakantielanden als Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Turkije opgaan.
Wellicht kunt u er uw voordeel mee doen tijdens uw zoektocht naar uw 2de huis in één van deze landen.

Tips voor het kopen van een recreatiewoning in een ander land

Als u in het buitenland een tweede woning wilt aanschaffen dan zult u afhankelijk van het land van uw voorkeur stuitten op tal van lokale aspecten op het gebied van wetten en andere juridische regelgevingen.
Maar ook de gebruiken en het type recreatiewoningen spelen een belangrijke rol. In dit artikel een aantal tips die u wellicht iets op weg kunnen helpen.

tip 1: koop een tweede woning in het laagseizoen

In de maanden dat er minder toeristen naar een bepaald land komen maakt het dat u over het algemeen dan beter zaken kunt doen. De verkoopprijzen zijn dan over het algemeen iets lager dan tijdens het hoogseizoen. Doordat de huizenmarkt in het laagseizoen stagneert en de makelaars het een stuk rustig hebben zullen ze er veel belang bij hebben in deze maanden toch wat vakantiehuizen aan buitenlanders te verkopen. Dus als u zelf de keus voor een bepaald land heeft gemaakt dan is zeker de moeite waar om in het laagseizoen een af te reizen naar het land van voorkeur en hier een gerichte zoektocht naar uw tweede huis te starten.

tip 2: laat altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren

Als u een woning in het buitenland op het oog hebt dan is het verstandig om meer te weten te komen van de bouwkundige staat van wat wellicht u toekomstige vakantiehuis kan gaan worden. Het maakt hierbij niet uit of het om een appartement gaat of een luxe vakantievilla. Het is van belang dat u weet hoe de kwaliteit van het bouwwerk is en wat voor materialen erin de woning zijn verwerkt.
Mocht de bouwkundige staat enigszins tegenvallen dan kunt u dit meenemen in uw waardeoordeel en wellicht wilt u geen bod meer doen op uw  “droomhuis”  maar het kan ook zo zijn dat u wel een bod wilt uitbrengen op het huis en u kunt de extra informatie die u nu hebt natuurlijk verwerken in uw openingsbod. Leg ook duidelijk aan de makelaar uit waarom u onder de vraagprijs biedt, hij of zij kan dit dan weer doorbriefen naar de verkoper van het woningobject.

tip 3: neem voor het koopproces iemand met kennis van zaken in de hand

Een woning kopen in het buitenland is iets geheel anders dan de aanschaf van recreatief onroerend goed in eigen land. Het koopproces is per land verschillend en het is dan ook zeer verstandig om een persoon in te huren die de lokale vastgoedmarkt zeer goed kent en bovendien op de hoogte is met alle bijkomende juridische zaken.
Over het algemeen is het inhuren van een makelaar de meest logische keuze. Doe wel wat vooronderzoek naar deze partij. Ga bij voorkeur voor een makelaarskantoor welke al langere tijd werkzaam is in de regio.

tip 4: bouwval gekocht, wie doet de renovatie

Veel mensen overwegen voor relatief weinig geld een klusproject als toekomstige tweede woning aan te kopen. Probleem is dat veel kopers dit onderschatten en denken dat het opknappen van een huisje in het buitenland een fluitje van een cent is.
Als u ook overweegt een “opknappertje” te kopen dan is het verstandig om eerst goed in kaart te brengen wat de geraamde kosten van de renovatie zijn. Wellicht bent u zelf heel handig maar bedenk dan wel dat in het opknappen of gehele renovatie van een vakantiewoning veel tijd gaat zitten. Bent u in de gelegenheid om veel tijd bij uw toekomstige vakantiehuis in het buitenland door te brengen ?
Als u zelf niet handig is dan is het verstandig om met een bouwbedrijf in zee te gaan die de eigen taal spreekt. Want tijdens een bouwproces komen er veel technische termen voorbij en ook spreekt u een aardig woordje mee, het is belangrijk om geen ruis op de lijn te hebben.
Wellicht is er een Nederlander te vinden die al jaren een 2de woning heeft in het land en voor u kan optreden als bemiddelaar en vertrouwenspersoon.

Ik hoop dat u wat aan bovenstaande tips heeft en hier uw voordeel mee kunt doen tijdens het aankoopproces van een tweede woning in het buitenland.

Een goedkope stedentrip in Europa maken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Bouwvergunning verkrijgen in Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen