Een goedkope stedentrip in Europa maken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Het doorbrengen van een lang weekend of midweek in een buitenlandse stad is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn natuurlijk ook meer dan genoeg steden in Europa te vinden die een bezoekje waard zijn.
Nadeel is echter dat veel van de toeristische steden niet goedkoop zijn om te overnachten en ook het bezoeken aan een restaurant of uitgaansgelegenheid kan nog wel eens in de papieren lopen. Voor veel mensen die overwegen een citytrip te doen kan dit reden zijn om er voorlopig maar af te zien.
Daarom hebben wij voor u hieronder een overzicht van de tien goedkoopste stedentrips van Europa.

1. Bulgarije – Sofia
Deze grootste stad van Bulgarije komt wellicht niet direct in uw gedachten op als u aan het overwegen bent waar u w volgende stedenbezoek zult doorbrengen. Toch biedt deze levendige stad een erg goede prijs/kwaliteitsverhouding.

2. Krakau – Polen
Weliswaar is deze stad niet de grootste van Polen en relatief weinig Nederlanders boeken een citytrip naar deze Poolse stad. Toch is Krakau een indrukwekkende stad en heeft het de vakantieganger veel waar voor zijn geld te bieden. Vooral het oude stadscentrum is een toeristische topper van formaat. Boek daarom eens een reisje richting Krakau.

3. Boekarest – Roemenië
Wie van statige gebouwen houden en immense pleinen moet eens voor een korte vakantie een paar dagen afreizen naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Deze stad heeft een bewogen geschiedenis en een hotelovernachting kan hier voor niet al te veel geld. Dus waarom niet eens een bezoekje brengen aan Boekarest.

4. Istanbul – Turkije
Deze turkse metropool zal uw zintuigen op de proef stellen. Istanbul is een levendige en zeer diverse wereldstad. Toeristen zullen minimaal vijf dagen richting Turkije moeten afreizen om enige inzicht te krijgen in deze wonderlijke stad welde in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Bosporus. Het aanbod van de accommodaties is zeer divers en voor een redelijke prijs kunt u al een hotelkamer boeken voor enkele nachten.

5. Boedapest – Hongarije
Deze hoofdstad van het land bestaat eigenlijk uit twee verschillende plaatsen die eigenlijk één zijn geworden. Het gaat om Boeda en Pest en het leuke is dat ze elk hun eigen identiteit nog steeds hebben. Als u een weekendtrip doorbrengt in de grootse stad van Hongarije dan is het bezoeken van een badhuis een absolute aanrader.

6. Warschau – Polen
De tweede Poolse stad die in de top 10 van goedkoopste stedentrips van Europa staat. Warschau is de belangrijkste stad van Polen en heeft de toerist voldoende toeristische hoogtepunten te bieden. Dus wellicht is ook deze stad een serieuze optie voor u.

7. Sint Petersburg – Rusland
Een ronduit indrukwekkende miljoenenstad en ook steeds meer Nederlanders reizen richting Sint Petersburg af om de Grandeur te ervaren. Het is ook de stad met de belangrijkste museums van Rusland en ook staat het bekend als een echte winkelstad. Als budgettoerist kunt u hier best een goedkope vakantie naar toe boeken. Vergelijk de prijzen maar eens op het internet.

8. Praag – Tsjechië
Wie een korte vakantie door gaat brengen in Praag zal verrast worden door wat deze belangrijkste stad van Tsjechië allemaal te bieden heeft. Toeristen die hier een weekendtrip naar toe maken komen dikwijl nog één of meerder malen terug. Je voelt je als het ware in een openluchtmuseum. U als vakantieganger zult hier zich opperbest vermaken.

9. Zagreb – Kroatië
Niet een erg voor de hand liggende stad om een weekentrip naar te ondernemen. Toch is Zagreb de moeite waard, het heeft net zoals de rest van Kroatië een roerige periode achter de rug maar zowel het land als de stad zitten overduidelijk in de lift. Dit maakt Zagreb ook tot een interessante stad voor de nieuwsgierige en ondernemende toerist.

10. Moskou – Rusland
Wellicht denkt u bij Moskou gelijk aan een dure stad. En op zich klopt dit ook wel want er zijn hoogwaardige hotels en luxe restaurants te vinden waar de gemiddelde Nederlanders normaliter niet zal komen. Maar Moskou heeft ook diverse prima accommodaties te bieden waar u als budgetreiziger tegen een redelijk tarief een goede overnachtingsplek heeft.
Alleen al om het Rode Plein en het Kremlin eens te zien zou u naar deze Russische stad moeten afreizen.

Dit waren ze dan de tien goedkoopste citytrips. Nu is dit niet helemaal waar want er zijn vast wel goedkopere steden in Europa waar u ook enkele dagen kunt doorbrengen. Wel is het zo dat bij bovenstaande steden u zeker weet dat er voor u als toerist voldoende te zien en te doen is. Mensen die een stedenvakantie willen boeken neigen vaak toch naar voldoende cultuur, architectuur, museums, goede eetgelegenheden, leuke winkelgebieden, enzovoort.
Deze steden hebben dat allemaal in voldoende mate te bieden aan de toerist.

Contract tekenen in Spanje, denk aan vertaler

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

2de huis kopen in ander land, waar op letten

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen