Autoschade in Spanje, wat nu?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Je auto in de deuk tijdens verblijf in Spanje

Hypotienda is een verzekeringsagent in Spanje. Hypotienda begeleidt Nederlandse klanten bij het afsluiten van een verzekering in Spanje. Zij zijn het vaste aanspreekpunt voor allerlei vragen over de verzekeringen en bovendien nemen zij alle zorgen uit handen bij een schadegeval waarbij de taalbarrière wordt overbrugd.
Als u veel tijd in dit land doorbrengt om zelfs overweegt een vakantiehuisje in Spanje te kopen dat is dit op zeker nuttige informatie voor u.

Wat te doen bij autoschade in Spanje?
Een ongelukje onderweg is altijd vervelend en komt nooit uit. Langs de weg schadepapieren invullen, in Nederland weet u er wel raad mee, maar hoe werkt het in Spanje?

Wij geven u handige tips!

1) Vul van te voren alvast de basisgegevens op het schadeformulier in en leg deze in uw dashboard kastje. Zo hoeft u alleen nog maar de details van de schade en de tegenpartij in te vullen, dit scheelt u tijd en stress op het moment dat u langs de weg staat. Het lijkt overbodig, maar u zult blij zijn als u het formulier echt een keer nodig hebt.

2) Bij twijfel over schuld of om te voorkomen dat de schuld in uw schoenen wordt geschoven door de taalbarrière of onwetendheid, bel de politie of vraag een medestander om hulp. Ondertekent u eenmaal het schadeformulier, dan is het definitief.

3) Kunt u niet meer met uw auto rijden? Bel de sleepdienst (de Grua), uw auto wordt gratis weggesleept, dit zit normaliter in uw verzekering zonder aantasting van uw no- claim.

4) Speel zelf niet voor rechter of verzekeraar, geef de tegenpartij het nummer van uw verzekeringsmaatschappij en zorg dat u ook de verzekeringsgegevens van de tegenpartij noteert.

5) Meld het incident gelijk bij uw tussenpersoon of direct bij de verzekeringsmaatschappij voor verdere opvolging en afhandeling van de schade.

Disclaimer
Hypotienda schrijft deze maand voor het eerst een artikel op de website van Recreatiewoning.nl. De artikelen zijn van redactionele en informatieve aard, Hypotienda is een onafhankelijke partij en verder niet verbonden aan Reacreatiewoning.nl. Om het moment van schrijven geeft de informatie een betrouwbaar beeld van de werkelijkheid. Voor eventuele onjuistheden kunt u contact opnemen met Hypotienda.

Gedeeltelijke emigratie in opkomst

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Notariskosten Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen