Belangstelling kopen recreatiewoning omhoog

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vrije tijd steeds belangrijker en aanschaf tweede huis logische keuze

De NVM heeft onlangs een onderzoek laten uitvoeren naar de interesse van de consument in de aanschaf van het kopen van een vakantiehuis. Uit dit rapport blijkt dat er weer een toenemende belangstelling is in de aanschaf van een tweede huis.
Ook bij Recreatiewoning.nl merken we dat er meer aanvragen binnenkomen voor de recreatiehuizen die op de website staan. Bovendien is de consument momenteel een stuk concreter, was het eerder nog vooral de vraag naar aanvullende informatie. Nu is het zo dat er bij een eerste contact gelijk al een aanvraag voor een bezichtiging wordt meegezonden. Na een aantal moeizame jaren is dit natuurlijk een goede ontwikkeling voor de gehele recreatieve vastgoedbranche.  

Wat voor type tweede huizen zijn in vraag bij de consument

Volgens het onderzoeksrapport is het vooral nieuwbouw wat de boventoon voert. Dit heeft verschillende oorzaken en is terug te voeren op een stukje beleving en emotie.
Wat is er leuker om een gloednieuwe recreatiewoning aan te schaffen. Voordelen zijn dat je vaak zelf de nodige inspraak hebt over de eventuele afwerking en tuinaanleg. Ook is het natuurlijk zo dat veel nieuwe gebouwde vakantiehuizen onderhoudsarm zijn en het natuurlijk tevens een leuk vooruitzicht is dat er de eerste jaren nagenoeg geen budget uitgetrokken hoeft worden voor noodzakelijk onderhoud en vervanging van interieur etc.
Bij een nieuwbouwproject van tweede woningen is het vaak het geval dat je ook een verhuurrendement kunt ontvangen als je ervoor kiest om je vakantiehuis door de beheerder van het recreatiepark of verhuurorganisatie ter verhuur te laten aanbieden. De beleggersmarkt is natuurlijk ook actief in de onroerend goed markt van recreatiewoningen.

Welke provincies zijn het meest in trek om een tweede woning te kopen

Dat zijn toch provincies die aan de weg timmeren op het gebied van toerisme en de bijbehorende infrastructuur. Natuurlijk doen provincies aan de kust zoals Zeeland en Noord-Holland het traditioneel goed. Ook de Waddeneilanden in het algemeen en Texel en Terschelling in het bijzonder liggen goed in de markt.
De provincies die minder goed scoren op het vlak van de aanschaf van een recreatiewoning zijn onder andere Drenthe en Limburg. Dit heeft ook te maken met het deels verouderde koopaanbod van tweede huizen. De opleving van de recreatieve huizenmarkt zal hier dan ook want minder florrissant zijn. Deze provincies zouden zich eigenlijk beter moeten profileren en als regio met een concreet plan van aanpak moeten komen hoe het tij te keren. Want ook deze gebieden hebben op zich best wel groeipotentie.
Voor de makelaars die actief zijn in het recreatief onroerend goed zullen de komende jaren betere tijden aanbreken. NVM en Recreatiewoning.nl delen wat dat betreft volledig deze mening.

Geld op de spaarbank of in een tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Een tweede huis in Italië – La Dolce Vita

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen