Geld op de spaarbank of in een tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Ga voor veilig rendement en schaf een recreatiewoning aan

Ervan uitgaande dat u de zaakjes financieel aardig voor elkaar hebt en mede daardoor in de loop de jaren een aardig bedrag bij elkaar hebt gespaard. Als u dit op de gangbare manier hebt gedaan en uw spaargeld keurig netjes op een rekening bij uw thuisbankier hebt gezet, zult u waarschijnlijk wel eens teleurgesteld zijn in de lage spaarrente die u over uw gestalde vermogen kreeg.
De komende jaren lijkt het er niet veel rooskleuriger op te worden, sterker nog het moet niet worden uitgesloten dat u over enige tijd in plaats rente te ontvangen deze moet gaan betalen over uw “appeltje voor de dorst”. Dit kan toch niet de bedoeling van sparen zijn!
Het is dan wellicht ook niet onverstandig om uw horizon te verbreden wat betreft vermogensgroei. Er zijn verschillende manieren dit te bewerkstelligen, één daarvan is uw spaargeld te investeren in een tweede huis. Dit kan een aantrekkelijk rendement opleveren en daarnaast kunt u uw vrije tijd op een leuke manier invullen door enkele keren per jaar zelf gebruik te maken van uw recreatiewoning.

Wat voor rendement levert een tweede woning bij verhuur

Het is logisch dat u graag wilt weten wat voor “return on investment” er te verwachten is als u uw spaargeld investeert in de financiering van een eigen vakantiehuis. Nu kan dat verschillen en niet elk recreatiepark waar twee huizen te koop zijn bieden een verhuurrendement.
Bij de vakantieparken die dat wel doen zitten de rendementen doorgaans tussen een bandbreedte van de 3 tot 7 procent.
Het komt ook nogal eens voor dat een recreatiepark meerdere pakketten aanbiedt waarin je keuze hebt of je wel of niet zelf gebruik wilt maken van je eigen recreatiewoning. Veelvuldig gebruik gaat uiteraard ten koste van je rendement. Ook kan het zijn dat het ondanks dat het uw volledig eigendom is er toch een onkostenvergoeding moet worden betaald als u gebruik wil maken van uw huisje of chalet.
Vergelijk het aanbod van de verschillende recreatieparken om te kijken wat het beste bij uw persoonlijk profiel past.
Waarom zou het voor u niet mogelijk zijn om eern tweede huisje te kopen!

Een gegarandeerd rendement op uw vakantiehuis geeft rust en overzicht

Als u van plan bent om uw spaargeld (deels) van de bank te halen en te investeren in de aankoop van een tweede woning dan is het van belang dat dit op een manier gedaan wordt die veel zekerheid geeft.  
Mijn persoonlijke voorkeur zou dan ook uitgaan naar een recreatiehuis op een vakantiepark waar door de verkoper en/of verhuurorganisatie een gegarandeerd rendement wordt afgegeven. En dit bij voorkeur voor minimaal vijf jaar. Hierdoor heeft u waarborgen voor een overzichtelijke periode, doe wel de nodige research om u ervan te verzekeren dat de bepalingen in de contracten ook daadwerkelijk kunnen worden nagekomen. Dit kunt u doen door in contact te treden met andere mensen die gekozen hebben voor een dergelijke constructie. Doe zelf ook het nodige onderzoek naar het bedrijf waarmee u in zee wilt gaan.
Wat is er leuker om uw geld tastbaar te maken in de vorm van een recreatiewoning en dat deze naast een goed rendement ook nog een stukje eigen genot opbrengen!

Kopen van een tweede huis in Duitsland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Belangstelling kopen recreatiewoning omhoog

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen