Bij aankoop 2de huis een hypotheek verkrijgen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Geld lenen voor aanschaf tweede huis, is een tweede woning hypotheek een optie

Wie de laatste periode is overgegaan van het kopen van een vakantiehuis in Nederland weet dat het verkrijgen van een hypotheek er niet makkelijker is opgeworden. Vooral de starters op deze markt merken dit.
Maar als u overweegt een tweede huis aan te kopen en hiervoor een hypotheek nodig heeft zal erachter komen dat het afsluiten van een goede financiering in deze tijd lang niet makkelijk is.
Financiële instellingen zijn toch enigszins huiverig om in tijden met economische tegenspoed een lening te verstrekken.
Toch zijn er ook nu nog wel geldverstrekkers waar het mogelijk is om een hypotheek voor een 2e woning af te sluiten. Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden als u overweegt een vakantiehuis aan te kopen en dit deels met vreemd vermogen wilt financieren.

Wat is de locatie van uw tweede woning

Dit wil voornamelijk zeggen, in welk land overweegt u de aanschaf van een 2de huis. Nederland is natuurlijk het meest voorkomende land voor de aanschaf van recreatief onroerend goed. Maar ook landen als Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, en Italië zijn populair bij ons Nederlanders. Ook is een land als Oostenrijk bijvoorbeeld aan een sterke opmars bezig als land voor een vakantiewoning in eigen bezit. En zelfs buiten Europa zijn er landen welke interessant zijn voor het aankopen van een recreatiewoning.
Maar elk land heeft wel zijn eigen wetgeving en belastingstelsel. Dit heeft tot gevolg dat per land de voor- en nadelen van het verkrijgen van een geldlening voor een tweede huis zullen verschillen.
Ook is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat de toekomstverwachtingen zijn van het land en indirect ook de onroerendgoedprijzen.
En ook de courantheid van het object speelt een rol, staat het op een vakantiepark met allerlei faciliteiten of is het een huisje op de hei.

Wat is het doel van de te financieren vakantiewoning

Dit is ook een belangrijk aspect. Wilt u een lening afsluiten voor het aankopen van een 2de woning welke u hoofdzakelijk voor eigen genot wilt aankopen. Of wilt u juist investeren in een tweede huisje uit een beleggingsoogpunt. Dit maakt voor de geldverstrekker waar u een hypotheek wilt regelen een groot verschil. Het gaat deze partijen natuurlijk om garanties welke u dient te overleggen. Bij bijvoorbeeld een gegarandeerd verhuurrendement van uw vakantiehuis is het voor een financiële instelling makkelijker een geldlening te verstrekken. Dit omdat het vakantiehuis opbrengsten genereert door de huurinkomsten, deze kunnen een deel van de maandelijkse aflossing afdichten of wellicht zelfs helemaal dragen.
Wilt u met de hypotheek een vakantiehuis voor eigen gebruik aankopen dan is komen de maandelijkse lasten automatisch ook een stuk hoger te liggen en zal een bank hier erg kritisch naar kijken. Als u dit overweegt is het ook voor uzelf raadzaam om na te gaan of het één en ander allemaal financieel te dragen is. Want behalve het aflossen van de 2de woning hypotheek komen er nog meer kosten bij waar u rekening mee dient te houden.
Breng dit allemaal dus goed in kaart voordat u hypotheekoffertes begint aan te vragen.

Bij welke geldverstrekkers een hypotheekofferte voor een 2e huis aanvragen

Een financiering voor een vakantiewoning regelen via een geldverstrekker is heel iets anders dan een hypotheek afsluiten voor een woonhuis.
U kunt natuurlijk altijd aankloppen bij uw eigen bank maar het is het overwegen waard om een geldverstrekker te benaderen met kennis van zaken in de recreatiemarkt. De expertise van een financier kan per land nog wel eens verschillen, het is dus raadzaam u hier goed in te verdiepen voordat u werkelijk het offertetraject ingaat.
Door ons netwerk kunnen wij u wellicht op het goede pad helpen en een betrouwbare geldverstrekker aan de hand doen waar u een hypotheek kunt afsluiten voor een tweede huis in het binnen- of buitenland.
Wilt u gratis advies hierin dan kunt u ons contactformulier invullen. Vermeldt er wel bij in welk land u een vakantiewoning zou willen aanschaffen.

Inhouding rente en bankgeheim in Zwitserland

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

2de huis in Spanje, laat u gratis begeleiden

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen