Costa Rica vakantieland, schijnt daar de zon?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De diversiteit van Costa Rica is met geen ander land te vergelijken

Toen ik in 1979 mijn vrienden en kennissen liet weten dat ik naar Costa Rica ging emigreren verklaarde iedereen mij voor gek. “dat is aan de andere kant van de wereld!” en “daar vliegen de kogels je om de oren” en “dat is toch een eiland?” waren enkele opmerkingen die ik van diegenen kreeg die dat toch eigenlijk wel spannend vonden. In die tijd kon je dus “Costa Rica” niet even op Google nakijken.

Costa Rica is inderdaad een vakantie land en één waar de zon veel schijnt. Het is hier eigenlijk altijd zomer, alleen regent het er nog wel eens. De temperaturen varieren, afhangend van de hoogte, de wind en andere omstandigheden tussen de 17º en de 30º C. Costa Rica ligt tussen Panama en Nicaragua in, in Midden Amerika, heel avontuurlijk dus. Want men denkt dan: dat is ver weg. Maar niks is meer ver weg tegenwoordig, het is maar tussen de 8 en de 12 uur vliegen voor tussen de € 1.200,-- en € 1.600,-- hetgeen aan het seizoen ligt.

Costa Rica heeft weinig of geen regen tussen December en Mei, dit noemen wij de zomer of het “droge seizoen”. Juli t/m December zijn de regenmaanden en worden het “groene seizoen” genoemd met over het algemeen mooi weer gedurende de ochtend en s’middags af en toe een bui, maar het kan ook best wel eens de hele dag regenen.

Wat heeft Costa Rica u te bieden? Zon, stranden, natuur, vogels, vulkanen, avontuur, om er maar een paar op te noemen. Daarom is een weekje vakantie naar Costa Rica meestal veel te kort. Na 31 jaar hier gewoond te hebben geniet ik nog steeds van de verschillende gebeurtenissen die ik dagelijks meemaak. Costa Rica is een ongelooflijk mooi land en niet te vergelijken met andere landen in de wereld omdat wij hier zo veel verschillende microklimaten hebben. Juist om deze reden zal ik U in verschillende artikelen proberen uit te leggen wat U allemaal te wachten staat mocht u de beslissing nemen om een vakantiehuis in Costa Rica te kopen.

In het westen en het oosten wordt Costa Rica respectievelijk begrensd door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. De Grote Oceaan wordt door ons in drie verschillende gebieden uitgedrukt omdat alle drie gebieden verschillende klimaat omstandigheden bieden: Zuid Pacific, Centrale Pacific en Noord Pacific.

Het Noord Pacific kust gebied is het dichtsgelegen van de hoofdstad San José en het internationale vliegveld Juan Santamaría, op minder dan twee uur rijden over de nieuwe snelweg San José – Caldera. U kunt de Centrale Pacific kust in minder dan drie uur rijden (van Puntarenas tot Quepos). De stranden zijn hier niet de mooiste van het land, maar hier kunt u nog steeds kilometers op een strand lopen zonder iemand tegen te komen. Veel van deze stranden zijn aantrekkelijk voor de surfers, zoals Hermosa en Jaco maar er zijn ook rustige stranden als Playa Blanca en Playa Manta in Punta Leona, een prive club waar vele mooie vakantiehuizen te koop zijn. Vlak bij de Tarcoles rivier en pal tegenover het nationale park Carara ligt Nativa Resort. Een fantastisch mooi resort met apartementen met zee en natuurzichten en zwembaden waar u al een apartement onder $300.000,-- kan kopen. Dichter bij Jaco Beach ligt Los Sueños Resort, een prachtig complex met een jachthaven van 200 ligplaatsen en een droge jachthaven voor nog een 100 boten. Dit 440 hectare luxe resort heeft een Marriott hotel, een Ted Robinson Jr. 18-hole golfbaan in het midden van het regenwoud, plus een eigen strand club. Er worden hier prachtige vakantie apartementen geboden voor vanaf $500.000,--.

Nog verder  naar het zuiden liggen kilometer lange stranden als Esterillos Este en Oeste waar u voor $109.000,-- al een vakantiewoning kunt kopen omdat het verder van alles vandaan is.

Zelfs als u geen strandmens bent, er is zo ongelooflijk veel te beleven, zoals vissen, golfen, van de vogels genieten, wandelen, kanoën en andere sporten. U hoeft geen ingezetene van Costa Rica te zijn om er onroerend goed te kopen en grondbelasting is waanzinnig goedkoop.

Ook als makelaar extra informatie geven ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De aanschaf van een 2de huis in Oceanië

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen