De aanschaf van een 2de huis in Oceanië

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Tweede huis in Australië of Nieuw-Zeeland aanschaffen

Door de wereldwijd verbeterde infrastructuur is het tegenwoordig zo dat mensen die overwegen een tweede woning aan te schaffen zich niet meer beperken tot eigen land of omliggende landen als België en Duitsland. Ze zijn zelfs niet meer gebonden aan de grenzen van Europa. Andere continenten kunnen ook interessant zijn voor de aankoop van een eigen vakantiehuis.

Kopen van een recreatiewoning in Australië of Nieuw-Zeeland

In dit artikel wordt het continent Oceanië nader toegelicht en dan eigenlijk met name de twee grootste landen Australië en Nieuw-Zeeland.
In dit artikel kunt u info vinden over hoe de reisverbindingen zijn, wat is er “down under” allemaal te beleven. Welke regio’s zijn interessante gebieden wat betreft de onroerend goedmarkt. Hoe staan Australiërs en de mensen uit Nieuw-Zeeland in het leven. Wat is de geschiedenis van het land, zijn er culturele hoogtepunten en hoe is het klimaat in deze landen aan de andere kant van de wereld.

Hoe te reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

Oceanië ligt niet bepaald voor de deur, sterker nog er zijn bijna geen plekken op de aarde die nog verder reizen zijn dan deze twee vakantielanden.  Toch is het tegenwoordig steeds makkelijker om er te komen en hoewel er door de lange reistijden nog geen directe vluchten zijn en u in ieder geval eenmaal moet overstappen is het toch relatief makkelijk een routeplan uit te stippelen.
Het handigste is om via Azië te vliegen, op zich zou dit vanaf Schiphol kunnen, maar u kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld eerst naar Frankfurt, Londen of Parijs te vliegen en vanaf daar een volgende vlucht te pakken. Nadeel is natuurlijk dat u een extra vlucht neemt en dus vermoedelijke een langere reistijd zult hebben. Voordeel kan nog wel eens zijn dat u honderden Euro’s kunt uitsparen door een alliantie trip. Een goed voorbeeld van een vliegalliantie is een samenwerking van Lufthansa, British Airways en Quantas. Dit zijn bovendien prima maatschappijn met een goede service aan boord van de lange afstandsvluchten. Vooral de Australische vliegmaatschappij is voortreffelijk.
In Azië zijn er diverse landen waar u een overstap kunt maken, Hong Kong is populair maar ook Kuala Lumpur in Maleisië, Bangkok in Thailand en Singapore wordt veel gedaan.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in één van deze landen een stop-over pakket bij te boeken. Vaak bestaat een pakket uit twee overnachtingen in een goed hotel waardoor u bij kunt komen van een vlucht van circa twaalf uur en tevens in de gelegenheid bent om enige cultuur op te snuiven van het desbetreffende land. Als u hier de tijd voor heeft dan is dit absoluut een aanrader.
Als u door vliegt naar Australië dan wordt het meest gevlogen op Perth, Melbourne en Sydney. Vanaf deze vliegvelden kunt u trouwens ook nog voortreffelijk een binnenlandse vlucht pakken. (indien nodig)
Als u vliegt op Nieuw-Zeeland dan zijn Auckland op het noordereiland en Christchurch op het zuidereiland de twee belangrijkste vliegvelden.

Uw eigen 2de woning in Australië

Als je de lange reistijd buiten beschouwing laat dan is het goed te begrijpen dat mensen serieus overwegen een eigen vakantiewoning aan te schaffen in dit prachtige land.
Wat heeft het allemaal te bieden voor u als potentiële tweede thuisland. Om te beginnen het klimaat, het is er vaak goed weer al moet er wel bij worden vermeldt dat de weersomstandigheden wel variëren afhankelijk van welke regio u zich bevindt.
De oost en westkust van Australië zijn prima plekken als u van een goede strandvakantie houdt. Het noorden daarentegen is veel vochtiger en hier zullen frequent tropische regenbuien vallen. Het kan hier erg klam aanvoelen. Als u besluit het binnenland in te gaan of de outback zoals het genoemd wordt door de “Aussies” kunt u zich opmaken voor temperaturen die richting de 50 graden gaan en zelfs af en toe hier nog overheen gaan. Als u op zoek bent naar een tweede huisje dan kunt u het binnenland beter direct afvinken. Wat u hier wel zult aantreffen zijn de Aboriginals, dit zijn de oorspronkelijke bewoners van dit immense eiland en naar jarenlang genegeerd te zijn geweest krijgen ze gelukkig de laatste decennia ook steeds meer erkenning. Ze hebben ook hun geheel eigen cultuur en zijn ook wat betreft lichaamsbouw en mimiek gelijk te herkennen.
Wilt u ruimte hebben dan is de westkust van Australië wellicht een prima aanrader, het beste kunt u dan in de omgeving zoeken van de grootste stad aan de westzijde Perth. Vooral ten noorden van deze metropool is het nog mogelijk om een leuke woning te kopen met uizicht op zee en een prachtig strand waar slechts enkele zonaanbidders gebruik van maken. Ook de plaats Fremantle is een populair stadje waar het prettig toeven is.
Maar de meeste mensen die er over denken een tweede woning aan te schaffen kiezen voor de oostkust, hier wonen meer mensen, is veel meer toerisme en heeft meer faciliteiten te bieden. Als u besluit dat u uw recreatiewoning ook nog een deel van het jaar wilt verhuren aan vakantiegangers dan is dit waarschijnlijk een betere plek voor u.
Wat is er allemaal te doen aan de oostkust. Bovenaan heb je Cairns, dit is nog subtropisch gebied en heeft zijn eigen identiteit. Tevens is deze regio de belangrijkste uitvalsbasis voor een bezoek aan het Great Barrier Reef oftewel het grootste koraalrif te wereld waar u prachtig kunst snorkelen, duiken of meerdaagse zeiltrips kunt maken langs de verschillende eilanden.
Als u langs de oostkust naar beneden afdaalt dan is ook Brisbane een prima uitvalsbasis. Deze moderne stad met circa twee miljoen inwoners is de moeite waard. En ook in deze regio ligt Surfers Paradise waar u raadt het al erg veel surfliefhebbers op af komen.
Ook kunt u hier de binnenlanden in om prachtige natuurparken te bezoeken. Als u verder richting de grootste stad van Australië Sydney afdaalt dan moet u absoluut de Blue Mountains aandoen dit is een prachtige regio met imposante natuur. Ook de Hunter Valley is een aanrader in deze regio. Dit is één van de wijngebieden van Australië en het landschap is hier prachtig glooiend met hier een daar een schitterende wijnboerderij ertussen gelegen.
Sydney is trouwens ook een prachtige stad met zijn Opera House en Harbour Bridge als door de mens gerealiseerde bakens. Dit is zonder meer één van de mooiste steden van de wereld.
Als u overweegt hier een tweede woning aan te schaffen moet u weten dat de prijs van het onroerend goed relatief hoog liggen.
Australiërs staan bekend als “laid back” of zoals wij zullen zeggen relaxt. Ze genieten elke dag weer van het leven en zijn gemiddeld genomen erg aardig. Als u vragen heeft zullen ze u graag helpen en het zal u al snel opvallen dat ze niet snel uit hun humeur te krijgen zijn.
Bij veel Australiërs staat het buitenleven centraal. Of zoals zij het noemen “the great outdoors” dit land is dan ook perfect voor mensen die willen genieten van al het mooie wat de wereld te bieden heeft.
Als u serieus overweegt een 2e huis aan te schaffen in Australië dan is het wel verstandig eerst enige tijd een vakantiehuis te huren in de regio welke u op het oog heeft. Zodoende kunt u vaststellen of dit gebied goed bij u past.

Het aanschaffen van een tweede huis in Nieuw-Zeeland

Dit land met zijn circa vier miljoen inwoners bestaat eigenlijk uit twee eilanden. Je hebt het Noorder en het Zuider eiland. De meeste mensen wonen op het noordelijke gedeelte, maar de spectaculairste natuur treft u op het zuidereiland aan.
De infrastructuur op beide eilanden is prima voor elkaar en vooral per auto is het goed te bereizen. Het noordereiland heeft veel te bieden aan natuurliefhebbers en er zijn ook enkele prachtige thermale gebieden waar u geisers kunt bekijken en langs allerlei borrelende poeltjes kunt lopen. U zult de stank wel op de koop toe moeten nemen maar het is absoluut de moeite waard.
Als u dicht bij het stadsleven wilt blijven dan zijn plaatsen als Auckland en Wellington de belangrijkste steden op het noordereiland.
Op het zuidereiland is Christchurch de grootste stad en heeft een typische oud Engelse uistraling. Het stadscentrum is ook de moeite waard.
De natuur in het zuidelijk gedeelte van Nieuw-Zeeland is veel robuuster dan op het noordereiland. De grootste aanrader is waarschijnlijk toch wel de Milford Sound, dit gebied met zijn prachtige immense meer, schitterende fjorden, en talloze watervallen moet u echt gezien hebben. Als u dit wilt bekijken  is het verstandig om een vakantiehuis te huren in de plaats Te Anau. U kunt dan vroeg in de morgen vertrekken voordat het massatoerisme er is. Probeer de eerste boot te boeken en het lijkt of de Milford Sound er alleen voor u is. De route ernaar toe is trouwens ook prachtig en behoort bij de mooiste autoroutes van de wereld.
Het klimaat is lekker, reken op circa 20 tot 25 graden overdag. Tegen de avond kan het wel afkoeken en vaak staat er wel een briesje.
Als u overweegt een tweede woning in Nieuw Zeeland aan te schaffen dan is het verstandig om niet in de verste uithoeken van één van de eilanden iets aan te kopen. Want na een lange vliegreis ook nog weer uren in de auto zitten is niet voor iedereen weggelegd.
De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland zijn de Maori’s. Deze bevolkingsgroep heeft zijn geheel eigen geschiedenis en ook bovendien hun geheel eigen cultuur. Dit zie je weer in hun dans, eten, woningen, enzovoort. De Maoricultuur is een soort van Nationaal erfgoed geworden.
De huizenprijzen liggen in Nieuw-Zeeland trouwens gemiddeld genomen wel een stukje lager dan bij ons in west Europa.

Een tweede huis kopen in Australië of Nieuw-Zeeland

Deze landen hebben een andere wetgeving dan bij ons in Nederland en u moet dan ook goed beslagen ten ijs komen als u overweegt serieus werk te gaan maken van de aanschaf van een vakantiehuis in één van deze twee landen.
Maar er zijn ook voordelen, beide landen staan bekend als politiek stabiel en ook de huizenmarkt is degelijk. Bijkomend voordeel is dat in deze landen Engels de voertaal is en u zich dus goed verstaanbaar kunt maken. Wel is het raadzaam iemand in de hand te nemen die precies op de hoogte is met de wet- en regelgeving betreffende de aankoop van een 2e huisje in één van deze landen.
Ga ook eerst meerder woningen bekijken, zodoende krijgt u een betere indruk van de woningprijzen en de kwaliteit van de huizen. Vergelijkingsmateriaal is erg belangrijk, hierdoor bent u beter in staat om een gevoel te ontwikkelen voor de lokale huizenmarkt.

Costa Rica vakantieland, schijnt daar de zon?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Denk eens aan een nieuw 2e huis in Oostenrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen