Een 2e woning: de weg zonder drempels

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Aanschaf tweede woning. Hoe dit te bewerkstelligen op de juiste manier?

 Wie erover nadenkt om een tweede woning te kopen, komt al snel veel artikels en forums tegen met persoonlijke ervaringen van kopers. Aan de ene kant is het natuurlijk positief dat er zo veel informatie te vinden is. Aan de andere kant is de hoeveelheid aan informatie vaak niet te overzien.  Dit werpt een drempel op als je net bent begonnen met dromen over een tweede woning. Met je droom en mooie plannen zou je in deze fase juist voorpret moeten hebben, en geen onzekerheid. Het bijzondere aan het kopen van een tweede woning is dat het geen noodzaak of basiswens is, zoals een eerste woning in Nederland, maar juist een beslissing die je maakt om een extra luxe invulling te geven aan je leven. Een tweede woning is bedoeld om plezier en rust te brengen.

 

Je gaat jezelf verwennen met de luxe van een tweede woning. Laat je dan ook verwennen met de luxe van een goede begeleiding! Vooral als je graag een woning over de grens zou willen, waar alles vaak heel anders geregeld is dan in Nederland, is het zaak jezelf te omringen met de juiste onafhankelijke experts. Er zijn veel disciplines betrokken bij het kopen van een huis, en iedere stap wordt gemakkelijker en vertrouwder met goede begeleiding. Als ervaren planner voor mensen die een tweede woning gekocht hebben, adviseer ik hier dan ook echt gebruik van te maken. Je kunt dan in alle rust de nodige beslissingen nemen, en weloverwogen keuzes maken.

 

De belangrijkste stappen zet je bij de voorbereiding. Dat is het tijdstip om rustig te werken aan je wensen en mogelijkheden. De wensen bepaal je natuurlijk zelf. Bij de mogelijkheden word je geholpen door specialisten, die ook in een vroeg stadium al graag met je meedenken.

 

Heerlijk toch – het enige wat je nog hoeft te doen is kijken naar geschikte woningen en de woning uitkiezen die precies bij je past. Alle financiële kaders wat betreft aankoop en lasten zijn in een vroeg stadium al bepaald, dit brengt u dichterbij uw vakantiedroom of investering.

 

Het is mijn doel om de drempel tot het serieus kijken naar de mogelijkheden van een tweede woning te verlagen. Zelfs als een tweede woning nog maar een prille wens is voor de verre toekomst, is het gunstig om met de juiste begeleider te praten. Ik heb dan het plezier om te mogen helpen die wensen dichterbij te brengen.

 

Ook een onbekende weg is met de juiste gids prima te bewandelen.

Onroerende zaakbelasting Italië (ICI) 2012

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

Inhouding rente en bankgeheim in Zwitserland

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen