Een tweede huis kopen in Denemarken is lastig

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Verken de vastgoedmarkt in Denemarken op je gemak

Ben je ook zo dol op Denemarken? Je gaat er regelmatig heen, en wellicht heb je er ook wel eens aan gedacht om er een tweede huis of vakantiewoning te kopen. Helaas blijkt het in de praktijk erg lastig om in dit land een tweede huis te kopen. Dit komt omdat de Deense overheid zoveel eisen stelt aan de buitenlandse kopers. Deze eisen zijn bedoeld om migratie tegen te gaan. De Deense regering wordt al jaren gedomineerd door tamelijk rechtse partijen met een zeer conservatief standpunt op het gebied van immigratie.

Je moet een inkomen hebben ín Denemarken

Eén van de eisen die de Deens overheid stelt aan het kopen van een huis door jou als buitenlander is dat je een inkomen moet hebben ín Denemarken. Alleen je Nederlandse baan is dus niet genoeg. Je moet in Denemarken een vaste baan hebben of hier zelf een bedrijf bezitten. Je begrijpt wel dat het hierdoor heel lastig is om in Denemarken een tweede huis te hebben. Eigenlijk moet je er haast wel permanent wonen om er überhaupt een huis te kunnen kopen.

Voorwaarden aan het gebruik van de woning

Ook als het je gelukt is om een huis te kopen ben je nog niet verlost van de strenge Deense eisen. Je mag het huis bijvoorbeeld niet gebruiken of verhuren als vakantiewoning. De woning moet permanent bewoond worden door iemand die het huis nodig heeft omdat hij of zij in Denemarken werkt. En als je stopt met dit werk en Denemarken weer verlaat ben je verplicht om het huis ook weer te verkopen.

Een huis in Denemarken zit er niet in

Je merkt het al, een tweede huis kopen is lastig wanneer het gaat om Denemarken. Het is eigenlijk alleen mogelijk wanneer je er woont of tijdelijk werkzaam bent in het land. Een tweede huis in Denemarken voor recreatieve mogelijkheden zit er dus niet in. Maar geen nood. Andere Scandinavische landen gaan heel wat makkelijker om met buitenlandse huizenkopers. In Zweden is het bijvoorbeeld vrij eenvoudig om een huis te kopen. En de huizenprijzen zijn hier, zeker op het platteland, heel gunstig. 

Vakantiehuis kopen in Kroatië als particulier

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

7 nuttige tips voor een vakantie in Polen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen