Een tweede huis voor zonvakanties

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De zon geeft energie, waarom daar dan niet resideren

Veel Nederlanders reizen steevast ieder jaar af naar een zonnig land om te genieten van hun welverdiende vakantie. Veel mensen gaan één keer per jaar op reis om van een heerlijke zonvakantie te genieten, anderen gaan zelfs meerdere keren per jaar op zoek naar dat extra beetje vitamine D. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat veel Nederlanders ons regenachtige kikkerlandje graag voor een paar weken verruilen voor een zonnig en warm land, zodat ze kunnen ontspannen en een beetje bij kunnen bruinen. Vreemd is het dan ook niet dat men er over nadenkt om een eigen accommodatie te kopen in een land waar de zon vaak schijnt. Er zitten veel voordelen aan een eigen tweede woning in het buitenland. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een tweede huis in het buitenland. Ook op financieel gebied is het belangrijk dat u er goed voor staat alvorens u een tweede huis in het buitenland gaat kopen, want een tweede huis brengt, zoals u weet, wel wat extra kosten met zich mee. Een financieel voordeel wat tegelijkertijd zal ontstaan met het kopen van een tweede huis, is dat u in de toekomst kunt besparen op vakantiekosten. U hoeft immers niet meer ieder jaar (of meerdere keren per jaar) de huur voor een accommodatie te betalen.

Geschikte landen voor zonvakanties

Er zijn ontzettend veel landen waar u kunt genieten van een heerlijke zonvakantie en waar een warm en aangenaam klimaat heerst. Als Europeaan komt u vaak al snel uit bij een land aan de Middellandse Zee. Dit is qua afstand nog aan te reizen, met het vliegtuig bent u er binnen een paar uur. Eventueel kunt u zelfs met de auto uw tweede huis in het Middellandse Zeegebied bereiken. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een zonnig land buiten Europa, dan kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een tweede huis op de Antillen of ergens in Zuid-Amerika. De mogelijkheden zijn wat dat betreft grenzeloos.

Voordelen van een tweede huis voor zonvakanties

Een tweede huis kopen op een zonnige locatie heeft veel voordelen. Zoals gezegd hoeft u niet meer ieder jaar te zoeken naar een geschikte bestemming voor uw vakantie. Dit kan u veel tijd schelen. Daarnaast bespaart u dan ook op de kosten voor de vakantie. Ook bent u er van verzekerd dat uw accommodatie aan uw verwachtingen voldoet, het is immers uw eigen tweede woning. Familie en vrienden uitnodigen kan eventueel ook als u daar de ruimte voor heeft. U kunt er ook voor kiezen om uw tweede woning te verhuren aan kennissen van u. Bovendien kan uw woning ook verhuurd worden aan derden, dit kost u wel wat moeite, maar op die manier is het goed mogelijk om de kosten te dekken voor uw tweede woning. Een tweede woning die verhuurd wordt, kan dan ook zeker als een investering gezien worden die op de lange termijn heel winstgevend kan zijn. De verhuur van uw tweede woning kunt u zelf regelen of (deels) uitbesteden.

Aandachtspunten bij een tweede huis voor zonvakanties

Natuurlijk zijn er altijd zaken waar u rekening mee moet houden bij de aankoop en na aankoop van een tweede woning. Zoals gezegd is het een idee om uw eigen tweede woning voor de verhuur aan te bieden. Dit kunt u allemaal zelf regelen, maar bij een tweede woning in het buitenland is dat niet altijd even gemakkelijk. Er moet bijvoorbeeld voor gezorgd worden dat de gasten de sleutels krijgen en dat er schoongemaakt wordt na het vertrekken van uw gasten. Er zijn organisaties die alles omtrent de verhuur van u kunnen overnemen, dit wel tegen een vergoeding. Het is belangrijk om, mocht u met zo’n organisatie in zee gaan, goede afspraken te maken over de kosten en alles wat verder van belang kan zijn, zoals de schoonmaak, wanneer u zelf gebruik wenst te maken van de woning, wie de eventueel aanwezige tuin bijhoudt en meer van dit soort zaken. Ook is het verstandig om huisregels op te stellen voor uw gasten en bijvoorbeeld een borgbedrag te vragen bij het verhuren. 

Regelgeving verhuren tweede woning Oostenrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Waarom investeren in tweede huis Slowakije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen