Waarom investeren in tweede huis Slowakije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De Slowaakse vastgoedmarkt zit in de lift

Ben je op zoek naar een tweede huis in het buitenland? Een ontzettend goed idee. Niet alleen omdat je dan een plekje voor jezelf hebt waar je altijd naar terug kunt gaan, maar ook omdat het een goede investering is voor later. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je de juiste keuzes maakt. Want niet ieder land leent zich voor het kopen en hebben van een tweede huis. Gebruikelijke landen voor een tweede huis zijn Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Men vergeet echter dat er nog meer Europese landen zijn die heel veel te bieden hebben. Neem bijvoorbeeld Slowakije. Dit land is vast niet het eerste wat in je op komt bij een vakantiebestemming. Maar niettemin vindt je hier alles wat je zoekt in een droomvakantie. Een prachtige natuur die nog onbedorven is door het massatoerisme, veel aandacht voor kunst en cultuur, historie, en heel veel hartelijke mensen die je warm welkom zullen heten. En je kunt er in alle seizoenen terecht. In de winter kun je hier namelijk geweldig wintersporten. Wil je meer weten? Wij geven je 4 redenen waarom een tweede huis in dit land een fantastische investering kan zijn:

  • De huizenprijzen zijn gunstig.
  • Het landschap is mooi en ongerept.
  • Slowakije is goed ingesteld op toeristen.
  • Slowakije is een centrum voor kunst en cultuur

De huizenprijzen in Slowakije zijn gunstig

Een belangrijke reden om te investeren in de aankoop van een tweede huis in Slowakije is het feit dat de prijzen van de huizen relatief laag zijn. Niet alleen ten opzichte van Nederland, maar ook wanneer je ze vergelijkt met de prijzen van huizen in andere landen zoals bijvoorbeeld Frankrijk. Je krijgt hier dus relatief veel meer huis voor je geld. Een eenvoudig vrijstaand huis koop je al voor 15.000 Euro. En wil je een huis wat echt van alle gemakken is voorzien en voldoet aan onze Nederlandse standaard? Dan betaal je hooguit 40.000 Euro voor een naar onze begrippen zeer luxueuze vrijstaande villa. Uiteraard liggen de prijzen in de steden wel iets hoger.

Het Slowaakse landschap is mooi en ongerept

Slowakije is een land met veel verschillende landschappen. Een groot deel van het landoppervlak is echter bedekt met dichte bossen. Deze bossen zijn eeuwenoud en ongerept. Ook leven hier dieren die je bijna nergens anders in Europa nog vindt. Denk bijvoorbeeld aan wolven, lynxen, gemzen en zelfs beren. In het westen van het land bevinden zich een aantal indrukwekkende berggebieden: de Witte Karpaten, de Kleine Karpaten, de Hoge -en de Lage Tatra. In de Hoge Tatra vindt je ook de hoogste berg van Slowakije, de Gerlachovský štít. Deze berg is ruim 2655 meter hoog. De Slowaakse bergen zijn grotendeels bedekt met bossen en eeuwige sneeuw vindt je er bijna niet.

Slowakije is goed ingesteld op toeristen

Je verwacht het misschien niet, maar Slowakije is heel goed ingesteld op toeristen en beschikt over vele recreatieve faciliteiten. En deze faciliteiten zijn bijna allemaal zeer modern en piekfijn in orde. En dat maakt deze bestemming heel aantrekkelijk voor een brede doelgroep toeristen. Voor wintersporters bijvoorbeeld. Zij kunnen gebruikmaken van moderne en zeer goed verzorgde skigebieden. Liefhebbers van een actieve vakantie in de zomer kunnen ook hun hart ophalen. Er zijn namelijk vele wandelroutes uitgezet. Ook de mensen die graag mountainbiken of klimmen kunnen hier terecht voor het echte werk. En ben je op zoek naar avontuur? Bezoek dan één van de vele grotten en verbaas je over de wonderlijke natuurverschijnselen die je hier vindt.

Slowakije is een centrum voor kunst en cultuur

Heb je meer met cultuur en geschiedenis?  Slowakije ligt in een gebied met een lange en dramatische historie. Overal vindt je hier de sporen van terug. Je kunt prachtige kastelen bezoeken en eindeloos ronddwalen in fascinerende musea. De hoofdstad Bratislava fungeert van oudsher als een centrum voor kunst en cultuur. En nog steeds speelt kunst een grote rol in het dagelijks leven. Op straat struikel je om de zoveel meter weer over een ander groot kunstwerk en je raakt niet uitgekeken in de enorme hoeveelheid kunstgalerieën -en exposities. 

Een tweede huis voor zonvakanties

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Voorwaarden kopen tweede huis in Griekenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

1 reactie

wat
wat
op 27-05-2021 om 17:04
op 27-05-2021 om 17:04
Hallo, Ik woon al 20 jaar in SK en CZ, hoe oud is dit artilkel? Voor 40000 Euro een villa kopen, je bedoelt 400.000 E Prijzen zijn hier bijna als in NL
Hallo, Ik woon al 20 jaar in SK en CZ, hoe oud is dit artilkel? Voor 40000 Euro een villa kopen, je bedoelt 400.000 E Prijzen zijn hier bijna als in NL
Reactie plaatsen