Financiering bouw recreatiewoning Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Onderbouw uw Spaanse droom met een goed financieel plan

Wanneer u begint met de bouw van een nieuwe recreatiewoning in Spanje, wilt u vanzelfsprekend dat deze qua stijl volledig aansluit bij uw wensen. Het design, de indeling van de ruimtes, het aantal badkamers, slaapkamers, de inrichting van de keuken, een tuin, enzovoorts, het moet precies zoals u het wenst. De vraag is vaak echter, hoe u de bouw van een nieuwe recreatiewoning kunt financieren. In veel gevallen is het kopen van een al bestaande tweede woning namelijk een stuk voordeliger, met het nadeel dat u de woning in dit geval niet helemaal naar eigen wens kan laten opbouwen. 

Financiering voor het bouwen van een recreatiewoning in Spanje

Het bouwen van een nieuwe recreatiewoning begint logischerwijs met het kopen van bouwgrond, wat met volledige eigen middelen óf met vijftig procent hypotheek gefinancierd kan worden. Let op, de kosten koper dienen altijd uit eigen middelen te worden betaald bij de overname van bouwgrond. Onder de kosten koper vallen onder meer de belastingen, de kosten voor de notaris en het register, enzovoorts. Het is gebruikelijk om de bouwgrond voor uw recreatiewoning in Spanje uit eigen portemonnee te betalen en de bouwkosten te financieren met een lening van de bank. 

Wanneer het kopen van de bouwgrond voor uw recreatiewoning gelukt is, kunt u beginnen met het creëren van de bouwplannen. Dit gaat doorgaans in samenwerking met een architect en aannemer, om de haalbaarheid van uw wensen te kunnen garanderen. Eerst zult u uw plannen en wensen doornemen met een architect, die vervolgens een aannemer vraagt voor het maken van een kostenberekening. Hierbij zal een architect u tevens wijzen over de bijkomende kosten voor (bouw)verzekeringen. Het aanvragen van de hypotheek voor de kosten van de bouw van uw recreatiewoning begint wanneer de gemeente u de benodigde licenties heeft gegeven. 

Een hypotheek aanvragen 

Bij de aanvraag van een hypotheek komen veel verschillende aspecten kijken. Zo zal op basis van de gekochte grond en uw plannen voor de nieuwe recreatiewoning getaxeerd worden. De taxateur geeft hierbij een waarde na de bouw af. Vervolgens zal door de bank gekeken worden wat uw beschikbare onderpand is, mocht de bouw mislukken of de hypotheek niet volledig kunnen worden terugbetaald. 

Op basis van de taxatie van de taxateur en uw eigen financiële situatie zal een bank een besluit nemen over het wel of niet toekennen van de hypotheek. Mocht uw hypotheekaanvraag worden goedgekeurd, dan worden de hypotheekgelden vaak stapsgewijs betaald. Als de hypotheekaanvraag wordt afgekeurd, kunt u de plannen bijstellen of bijvoorbeeld alsnog besluiten een bestaande recreatiewoning te kopen en deze op te knappen. 

Wanneer de bouw van uw nieuwe recreatiewoning volledig is afgerond, zult u nog de nodige kosten hebben bij de inrichting van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de vloer, het verven van uw muren, de verlichting, enzovoorts. Ook het interieur van uw recreatiewoning kost vaak heel wat, zoals banken, bedden, een televisie, de volledige keuken, enzovoorts. 

Welk rendement met recreatiewoning behalen?

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Ruimte in recreatiewoning optimaal benutten

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen