(G)een Funda voor recreatiewoningen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Recreatiewoning.nl is geen Funda

We krijgen nogal eens de vraag of wij soort van Funda zijn voor tweede huizen. Hoewel er wel enige raakvlakken zijn is dit niet het geval. 
Er zijn zeker een aantal overeenkomsten wat zowel Recreatiewoning.nl als Funda zijn online adverteerplatformen. Waar bij laatstgenoemde de focus ligt op de verkoop van woonhuizen, etc. is onze website 100% gericht op de verkoop (en ook verhuur) van recreatiewoningen.
Ook het adverteerdersbestand zit ander in elkaar. Funda is opgericht ten dienste van de NVM makelaars. (hoewel tegenwoordig ook makelaars die onder een andere brancheorganisatie vallen hun aanbod op de website kunnen plaatsen. Het adverteerdersbestand van Recreatiewoning.nl bestaat uit makelaars, ontwikkelaars, verhuurorganisaties en vooral ook particuliere eigenaren van een tweede woning. Want vooral voor de eigenaren van een particuliere recreatiewoning ontbreekt de mogelijkheid nogal eens om op een laagdrempelige manier een vakantiehuis aan te bieden.

wat zijn de verschillen tussen Funda.nl en Recreatiewoning.nl ?


Het grootste verschil is dat het van oorsprong NVM platform Funda een instrument is voor makelaars die aangesloten zijn bij deze organisatie. Nu is dit online platform wel enigszins toegankelijker geworden want makelaar die aangesloten zijn bij andere organisaties zoals bijvoorbeeld de VBO kunnen er nu ook adverteren met het woningaanbod.
Wilt u als particulier uw tweede woning aanbieden op Funda dat zult u dus een makelaar in de hand moeten nemen waarmee u een verbintenis aangaat. Vaak gaat het dan om een pakket van diensten wat u aangaat en bent u vele honderden Euro’s kwijt voordat uw recreatiehuis in de “virtuele” etalage staat.
Als u uw tweede huis te koop gaat aanbieden op Recreatiewoning.nl dan is dit ook de enigste dienst waarvoor u betaald. Wij zijn een adverteerkanaal voor particulieren en zakelijke partijen die actief zijn in de recreatieve vastgoedbranche. Niet meer en niet minder! De adverteertarieven zijn te billijken en met een eenmalige investering staat uw recreatiewoning op een website die een gericht publiek trekt!


wie bieden er tweede woning objecten te koop aan op Recreatiewoning.nl ?


Het klantenbestand van ons is toch wel divers te noemen.  Het grootste percentage van onze adverteerders bestaat uit particulieren. Dus vooral huiseigenaren die ervoor kiezen om hun tweede woning te koop aan te bieden middels een advertentie op Recreatiewoning.nl.
Ook ontwikkelaars van vakantieparken, etc. weten de website te vinden. Via de zakelijk adverteren module bieden zijn voor een vast bedrag meerdere vakantiewoningen te koop aan.
Maar ook Nederlandse en Belgische makelaars die actief zijn met de verkoop van twee huizen melden zich aan als klant. Dikwijls zijn deze partijen aangesloten bij organisaties als het NVM en het VBO maar kiezen ze naast Funda.nl nogal eens voor Recreatiewoning.nl als tweede online adverteerkanaal.
Wat dat betreft zijn wij een instrument welke als spil kan dienen tussen de verkopende partij en de potentiële koper van een tweede woning.

Zowel Funda als Recreatiewoning.nl hebben hun unieke eigenschappen. Maar het grootste verschil tussen beide woningplatforms is toch wel dat laatsgenoemde alleen de tweede woning markt bediend en dat men hier ook als particulier een recreatiewoning te koop kan aanbieden aan een gericht publiek!

Vakantiepark Borgo Coste in Le Marche, Italië

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Onroerend goed kopen in Bulgarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

1 reactie

Bianca ouwens
Bianca ouwens
op 08-07-2020 om 22:34
op 08-07-2020 om 22:34
Wil mijn recreatie woning te koop aanbieden
Wil mijn recreatie woning te koop aanbieden
Reactie plaatsen