Goede verzekering recreatiewoning essentieel

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Uw tweede woning vertegenwoordigt een waarde

Wanneer u in het bezit bent van een fraaie recreatiewoning is het van groot belang, dat u een opstal- en inboedelverzekering afsluit. Zo voorkomt u dat de schade bij een brand of lekkages, bij de gevolgen van een blikseminslag in uw recreatiewoning, bij gesneuvelde ruiten of bij schade door diefstal, niet gedekt zijn. Er zijn tegenwoordig tal van verschillende websites, waarop u de verzekeringen bij verschillende verzekeraars onderling kunt vergelijken. Zo heeft u altijd de scherpste premie!

Een opstalverzekering afsluiten voor een recreatiewoning

Wanneer men spreekt over een verzekering voor uw recreatiewoning, zal dit in veel gevallen enkel over een zogenaamde opstalverzekering gaan. Met deze verzekering is de schade die aan uw pand wordt toegebracht bij een inbraak, door storm of als gevolg van een brand, gedekt door uw verzekeraar. Let wel, het gaat hierbij om een basisdekking. Bij veel verzekeraars is de basisdekking verder uit te breiden om ook voor andere risico’s gedekt te zijn. Deze verzekering is verplicht als er een hypotheek op uw recreatiewoning rust.

Wilt u een vakantiehuis kopen ga dan voor de meest uitgebreide recreatiewoningverzekering, dan bent u gedekt voor alle soorten plotselinge gebeurtenissen. Het is belangrijk om voor het afsluiten van een premie verzekeraars met elkaar te vergelijken, omdat de dekking en gestelde voorwaarden bij verzekeraars kunnen verschillen. Zo dekken sommige verzekeraars bijvoorbeeld alleen recreatiewoningen van steen en voorzien van een houten dak volledig. Daarbij worden recreatiewoningen op een onbeveiligd terrein eveneens niet altijd volledig gedekt.

Kies voor een inboedelverzekering, naast een opstalverzekering

Doorgaans zal er bij een recreatiewoning sprake zijn van een inboedel. U heeft wellicht een bank, keukengerei, tuinmeubelen, een televisie, enzovoorts in uw recreatiewoning staan tijdens uw afwezigheid. Om te voorkomen dat de geleden schade bij diefstal van deze voorwerpen niet gedekt is, kunt u een aanvullende inboedelverzekering afsluiten. U wordt dan onder meer gedekt voor de financiële gevolgen van een inbraak of brand in uw recreatiewoning.

Zoek naar de goedkoopste premie

Wanneer u niet de beschikking heeft over een verzekeringsadviseur, is het belangrijk om vooraf zelfs verzekeraars met elkaar te vergelijken. Naast het feit dat verzekeraars vaak verschillen in de gestelde voorwaarden voor het verzekeren van recreatiewoningen, verschilt ook de premie en het eigen risico voor verzekeringen. Het is zonde als u hier teveel voor moet betalen!

Op internet vindt u tal van handige vergelijkingswebsites, waarop u precies kunt aangeven voor welke risico’s u uw recreatiewoning wilt dekken. Vervolgens zorgt de vergelijkingstool voor een handig overzicht van de meest gunstige verzekeringen voor uw situatie. Lees voor u een verzekering afsluit altijd goed de voorwaarden van de verzekeraar door, zodat u er zeker van bent dat de verzekering uw recreatiewoning op de gewenste manier dekt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met de verzekeraar voor meer informatie. 

De Lemeler Esch een topvakantie in Overijssel

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Waarom uitsluitingsclausule nuttig kan zijn

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen