Het kopen van een tweede huis in Zuid-Afrika

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Waarom investeren in recreatief vastgoed in Zuid-Afrika?

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het Afrikaanse continent en het leuke is de diversiteit die de landen te bieden hebben. Het populairste land om de vakantie door te brengen is toch wel Zuid-Afrika en het komt nogal eens voor dat mensen hun hart verliezen aan dit schitterende land. Na meerder vakanties hier te hebben doorgebracht en hier een gevoel van thuiskomen te krijgen direct na weer een aankomst op het vliegveld van Durban, Johannesburg of Kaapstad komt menigeen tot de conclusie dat een tweede huis in Zuid-Afrika iets is wat nader onderzocht moet worden. Maar waar dient u als potentiële koper van vastgoed in zuidelijk Afrika rekening mee te houden en welke voorwerk dient u zelf te doen. In dit artikel enkele tips en standpunten van de auteur over het kopen van recreatief onroerend goed in Zuid-Afrika. Ik hoop dat deze summiere informatie u een stukje verder kan helpen in het oriëntatie- en koopproces van de tweede-woningmarkt in dit unieke land.

In welk deel van Zuid-Afrika een recreatiewoning kopen ?

Als inwoner van een land als Nederland of België bent u gewend aan het vertoeven in een land waar u per auto (of openbaar vervoer) makkelijk en snel in elke regio kunt komen. Dit komt deels door de kleinschaligheid van deze landen en ook de goede infrastructuur maakt het dat we geen lange reistijden kennen.
Wilt u een tweede woning in Zuid-Afrika kopen dan ligt dat toch iets anders. De afstanden zijn gigantisch en met de auto zijn urenlange ritten geen uitzondering, en wilt u bijvoorbeeld snel vanaf het noorden naar het zuiden afreizen dan is het nemen van een binnenlandse vlucht eigenlijk de enige optie.
Ook de verschillende provincies in Zuid-Afrika hebben een geheel eigen karakter, verstandig is het dan ook om voor u zelf eerst de keuze te maken in welke regio u een recreatiewoning wilt kopen. U weet zelf welk gebied van dit land u het meeste aanspreekt, vaak gaat het om aspecten als natuur, cultuur, klimaat, bereikbaarheid en veiligheid. Verdiep u hier goed in en wees er zeker van dat u de streek van uw voorkeur al goed kent voordat u overgaat tot aankoop van een tweede huis.
Populair is een tweede huis bij het Krugerpark, een dorp als Phalaborwa welke op enkele minuten rijden van één van de entrees van dit Nationale Park. Ook het Drakensgebergte is een prachtige plaats voor een eigen huis.
In het zuiden is de Tuinroute te vinden, dit is een prima regio om vastgoed te bezitten. Plaatsen als Plettenburg Bay en Knysna zijn direct aan de kust gelegen en bieden volop vertier voor een ieder. Kortom een prima plek in Zuid Afrika om een tweede woning aan te kopen. Maar wie stad, strand en natuur wil verenigen kan overwegen om een appartement aan te schaffen in Kaapstad. Deze stad heeft van alles te bieden en is één van de mooiste steden van het Afrikaanse continent en wellicht zelfs de gehele wereld. Kortom er valt genoeg te kiezen wat betreft de perfecte locatie van uw 2de huis in Zuid-Afrika. Dus ga voor een weloverwogen besluit op welke plek u wilt resideren. Check daarna pas de te koop huisjes die worden aangeboden.

Makelaar in Zuid-Afrika benaderen, waar rekening mee te houden ?

Er is een besluit genomen en u weet nu in welk deel van Zuid-Afrika u een tweede huis wilt kopen. Nu kunt u zich verdiepen in het segment van recreatiewoningen die in het desbetreffende gebied te vinden zijn.
Specificeer uw zoekopdracht zoveel als mogelijk is. Maak een profielschets met daarin bepalingen als maximaal budget, type recreatiewoning, minimale aantal slaapkamers (en badkamers) en eventuele veiligheidsvoorzieningen.
Door gericht te gaan zoeken zult u in staat zijn om een selectie te kunnen maken van vakantiehuizen die in de regio van uw voorkeur wordente koop worden aangeboden. Dit kan via het internet maar u kunt natuurlijk tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika ook eens enkele lokale makelaars aandoen. Op deze manier kunt u een goed inzicht in het plaatselijke aanbod van tweede woningen krijgen.  Desgewenst kunt u overgaan tot een bezichtiging van een object, maar breng nooit gelijk een bod uit en teken niets.
Spreekt een bepaald huis je dusdanig aan dat je hier verder mee wilt dan is het verstandig om eerst een tweede bezichtiging te doen en vervolgens goed inzichtelijk te krijgen welke specifieke (juridische- en eigendom) kenmerken deze woning hebben.
Kortom neem de tijd om een tweede woning in Zuid-Afrika aan te schaffen.

Het echte Turkije aan de kust ontdekken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantie doorgebracht op Park Verudela, Pula

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen