Vakantie doorgebracht op Park Verudela, Pula

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Pula, authentiek stad in het zuiden van Istrië en tevens een prima plek om de vakantie in deze Kroatische regio door te brengen.

Istrië staat bij veel mensen bekend als mooiste gebied van Kroatië en de laatste jaren heeft dit in het algemeen en de regio in het bijzonder een grote aantrekkingskracht uit mensen vanuit heel Europa en dan natuurlijk ook Nederland.
Wij hebben de vakantie doorgebracht op vakantiepark Plaza Verudela welke gelegen is op een viertal kilometers buiten de stad Pula. In dit artikel kunt u onze bevindingen lezen over het vakantiecomplex en de directe omgeving, wij hopen dat u iets heeft aan deze informatie en als u vragen heeft kunt u natuurlijk via het online formulier direct reageren.

Welke faciliteiten biedt Park Plaza Verudela de huurder van een vakantiehuis

Wat u over dit vakantiepark bij Pula moet weten is het dat het gericht is op een brede doelgroep. Je hebt dan ook keus uit verschillende accommodaties, zo zijn er appartementen, vrijstaande vakantiehuizen, maar kunt u er ook voor kiezen om een hotelkamer te uren. Want binnen de poorten van het vakantiepark Verudela is ook een fraai hotel gelegen.
De faciliteiten zijn prima voor elkaar. Zo heeft de huurder van een vakantiehuis de beschikking over twee zwembaden en huurt u een kamer in hotel dan is het goed te weten dat deze ook de beschikking heeft over een eigen zwembad. Al de drie de baden zijn voorzien van zoutwater. Dit is in het beging even wennen. Vooral voor kinderen die dit niet gewend zijn hebben even tijd nodig om zich aan te passen. Wat minder is bij de zwembaden dat je voor een ligbed bij moet betalen en ook als je een parasol wilt gebruiken moet deze afzonderlijk betaald worden. Wel moet gezegd worden dat het uitzicht over zee fenomenaal is vanaf het zwembadcomplex.
Ook is er een actief animatieteam welke dagelijks meerdere activiteiten onderneemt, ideaal als u een gezinsvakantie doorbrengt op Park Plaza Verudela te Pula.

Het centrum van het vakantiepark ziet er ook aantrekkelijk uit door de aanwezigheid van diverse winkeltjes, barretjes en leuk eetgelegenheden.
Bent u sportief dan is het goed te weten dat u de beschikking heeft over meerdere tennisbanen, een voetbalveld, beachvolley, een basketbalcourt, tafeltennistafel, etc. Ook kunt u op en rond dit vakantiepark in Istrië perfect hardlopen.
Op dit ruim opgezette park is ook nog een aquarium te vinden in een oud fort. Dit trekt ook veel toeristen van buiten het complex en u moet hiervoor dus wel entree betalen.
Wat Park Plaza Verudela vooral ook populair maak onder vakantiegangers is haar ligging, het is gelegen op een schiereiland en rondom zijn er prachtige plekken en (kiezel) stranden waar u heerlijk aan zee kunt liggen en op gezette tijden een duik in het water kunt nemen. Er zijn ook luxe strandbedden te huur, op deze manier is het prima relaxen.

Recensie van ons appartement op vakantiepark Verudela

Zoals reeds eerder beschreven in dit artikel heb je op dit recreatiepark in Pula te Istrië keus uit meerdere typen accommodaties als appartementen, op zichzelf staande vakantiewoningen en hotelkamers en is er zelfs de unieke mogelijkheid om een authentieke vuurtoren te huren. Wij hebben gekozen voor het huren van een appartement op Park Plaza Verudela.
Wij zaten overigens niet in het (nieuwere) centrum gedeelte van het complex maar hadden gekozen voor een locatie op een goede vijf minuten lopen van het parkcentrum.
Het appartement was rustig gelegen en heeft de beschikking over een ruim balkon. En hoewel de inrichting enigszins gedateerd te noemen is moet gezegd worden dat het keurig schoon was.
Hoewel niet erg groot biedt dit appartement ruimte voor vier personen. Er is één slaapkamer en daarnaast een bedbank te vinden.  Alles bij elkaar wat de prijs/kwaliteit verhouding redelijk te noemen.

Bereikbaarheid van dit vakantiepark in Pula

Wij hadden ervoor gekozen om per auto af te reizen naar Park Plaza Verudela. De afstand is circa 1.400 kilometer en wij hebben de reis opgedeeld in twee dagen en een overnachting gedaan in Villach te Oostenrijk. Deze plaats ligt vlakbij de Karawankentunnel en deze tunnel is oorzaak van vele lange files in het vakantieseizoen. Wij hebben er dan ook voor gekozen om heel vroeg weer de weg op te gaan en dit wierp zijn vruchten af want amper drie uur later waren wij in Pula.
Je kunt er overigens ook voor kiezen om met het vliegtuig af te reizen want in deze regio van Istrië is een vliegveld met prima vliegverbindingen. Wel is het zo dat het aan te raden is om dat een huurauto te reserveren want dit deel van Kroatië heeft veel te bieden en is perfect voor het maken van uitstapjes. Het openbaar vervoer is niet dusdanig je plaatsen buiten Pula makkelijk bereizen kunt.

Eindconclusie van dit vakantiepark te Istrië

Alles op een rijtje gezet moet je stellen dat Park Plaza Verudela niet echt een park is voor absolute rustzoekers maar dat de prachtige ligging het toch wel leuk maakt voor mensen die binnen de parkgrenzen willen blijven.
Als gezinsvakantie is vakantiepark Verudela perfect, de animatie, fraaie zwembaden en andere voorzieningen zorgen hier wel voor. Pula zelf is niet de mooiste plaats van Istrië, het oude stadscentrum met zijn prachtig bewaard gebleven en eeuwenoude colosseum is de absoluut de moeite waard maar daaromheen kun je toch goed zien dat dit toch ook wel een industriestad is. Kortom er zijn leukere plaatsen in dit deel van Kroatië te bezoeken. Maar als je een vakantiehuisje of appartement op Park Plaza Verudela huurt merk je niets van de bedrijvigheid in deze stad. Het schiereiland waar het vakantiepark is gelegen zorgt er automatisch voor dat je in de relaxmodus overgaat.
Natuurlijk zijn er wel meer parken te vinden en is het aanbod van vakantiehuizen in Istrië best wel breed. Zaak is het om goed te kijken wat voor soort recreatiepark en accommodatie het beste bij je persoonlijk wensen past om vervolgens van daaruit de juiste keuze te maken.

Het kopen van een tweede huis in Zuid-Afrika

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Vakantiehuis verhuren, vertel iets over uzelf

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen