Het kopen van een vakantiehuis in Polen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Polen is op bijna alle vlakken bezig met gestage opmars

Polen is een verrassend land. Krakau en Warschau ken je natuurlijk wel, maar ook de rest van het land is echt de moeite waard. Je vindt er meer nationale parken dan waar ook in Europa. En wist je dat in deze parken nog dieren leven die in de rest van Europa helemaal niet meer voorkomen? Neem bijvoorbeeld de Wisent, een wilde bizon. Het landschap is dus nog heel erg ongerept. Dit is voor een groot deel te danken aan de afwezigheid van toerisme. Hierdoor is het landschap en de cultuur nog aangetast door de commercie. En de prijzen zijn hierdoor ook nog eens heel laag. En dat is natuurlijk extra prettig voor iedereen die hier op vakantie wil.

Een vakantiewoning in Polen kopen is relatief goedkoop

We raden iedereen aan om dit land eens te bezoeken. De kans is groot dat je direct verslaafd bent. En dan wil je natuurlijk vaker terugkomen. Je kunt dan uiteraard weer een ander vakantiehuisje huren. Maar waarom niet gewoon een vakantiewoning kopen? Want ook dat is heel voordelig. In de minder toeristische gebieden kun je al een prachtige vrijstaande woning kopen voor het luttele bedrag van 100.000 Euro. En wil je eens lekker gek doen? Dan kun je ook meteen een heus kasteeltje kopen voor slechts 157.000 Euro.

Beslis niet te snel

De prijzen die we hierboven noemden zijn in onze ogen haast onvoorstelbaar. Maar toch is het een realiteit in Polen. En in tegenstelling tot in veel andere landen zijn er weinig bijkomende kosten of belastingen die de pret kunnen bederven. De verleiding is daarom groot om meteen een impulsaankoop te doen. Dit raden we echter af. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een vakantiewoning koopt in Polen. Wij hebben daarom een aantal goede tips voor iedereen die er over denkt om een tweede woning aan te schaffen in Polen:

  • Schakel professionele hulp of een tolk in.
  • Sluit de koopovereenkomst af bij een notaris.

Schakel professionele hulp  of een Poolse tolk in

Omdat de prijzen van de huizen zo laag zijn lijkt het heel eenvoudig om ook daadwerkelijk een huis te kopen. Men vergeet hierbij echter wel dat er een flinke taalbarrière is. Jij spreekt immers geen Pools. En de meeste Polen spreken ook niet al te best Engels. De communicatie kan hierdoor flink bemoeilijkt worden. En al helemaal wanneer het gaat over een aankoopproces waarmee contracten gemoeid zijn. Het is daarom ten zeerste aan te raden om professionele hulp in te schakelen of op z’n minst een tolk mee te nemen. Dan weet je zeker dat de afspraken helder zijn en je het contract begrijpt.

Sluit de koopovereenkomst af bij een notaris

Als je een leuk huis hebt gevonden en alles klopt, kun je overgaan tot de koop. In Polen is het gebruikelijk om dan bij het opmaken van de koopovereenkomst meteen een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling bestaat uit 10% van de totaalprijs. Om er voor te zorgen dat dit proces goed en rechtmatig verloopt is het verstandig om de koopovereenkomst bij een notaris af te laten sluiten.

Huis in spookdorp Spanje kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Reis annuleren: je rechten en plichten

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen