Kopen en verhuren van tweede huis in de USA

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Een recreatiewoning kopen in de Verenigde Staten

Wil jij een huis kopen in Amerika en deze vervolgens gaan verhuren? In de Verenigde Staten verhuren van een tweede woning iets anders in zijn werk gaan. Voordat je een huis koopt, is het belangrijk om rekening te houden met het doel van het huis. Waar staat het huis en hoelang wil je deze gaan verhuren? Waar moet je aan denken als je een woning in Amerika wilt verhuren?

Voor korte of lange termijn verhuren?

De wijken in Amerika worden in twee kleuren ingedeeld, namelijk de korte termijn huur (short term rental) en lange termijn verhuur (long term rental). Dit betekent dat je voordat je een huis koopt een keuze moet maken in de duur van het verhuren van de woning. Dit is heel lastig om achteraf te regelen. Short term rental is het beste te vergelijken met vakantiehuizen- en appartementen in Nederland. Alles wat hier niet onder valt, valt onder long term rental. Dit is voor een langere periode. Bedenk daarom van tevoren het doel van het verhuren van je tweede woning.

Beheer van de verhuur

Je tweede huis in Amerika verhuren terwijl je zelf in Nederland zit? Dan zal je een property manager in moeten schakelen. Deze persoon neemt alle zaken rondom de verhuur voor zijn rekening en nog belangrijker: die de huurgelden voor je ontvangt. Zoek hiervoor iemand die dichtbij woont, betrouwbaar is en dit ook daadwerkelijk voor zijn werk doet. Daarbij is het handig om een bekende in de buurt van je tweede woning te hebben, die het een en ander voor je kan regelen. Bijvoorbeeld als er is ingebroken of als de elektriciteit is uitgevallen. Daarnaast zal de sleutel aan de verhuurder overhandigd moeten worden en is het prettig enige toezicht op de woning te hebben.

De Amerikaanse belastingdienst

Verhuur jij je huis in de Verengide Staten? Dan zal je ook belasting af moeten dragen aan de Amerikaanse belastingdienst. Als jij in Nederland verblijft, is het aan de property manager om dat deel van de huurinkomsten in te houden en af te dragen. Geen zorgen; de VS en Nederland hebben een verdrag afgesloten om dubbele belastingheffing te voorkomen. Over de huurinkomsten hoef je in Nederland dus geen belasting meer te betalen.

5 aandachtspunten kopen opknapper Portugal

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Advocaat bij aankoop tweede huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen