Kopen van een tweede huis op een vakantiepark

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Kopen van een tweede huis op recreatiepark is anders dan aankoop reguliere woning

Veel vakantieparken verhuren niet alleen recreatiewoningen, maar bieden ook te koop huisjes aan. Wanneer u op zoek bent naar een tweede woning (voor de vakanties), dan kunt u overwegen om een woning op een vakantiepark te kopen. Een tweede huisje op een vakantiepark brengt van de ene kant veel voordelen met zich mee, van de andere kant zitten er ook nadelen aan als men het vergelijkt met een tweede huis buiten een vakantiepark. Op basis van wat voor u belangrijk is en waar u waarde aan hecht kunt u kiezen voor een tweede huis op een vakantiepark of een tweede woning wat niet op een park staat.

Aandachtspunten bij een vakantiehuis op een park kopen

Zoals gezegd kan het kopen van een vakantiehuis op een park erg voordelig zijn, maar natuurlijk kunnen er voor u ook nadelen aan zitten. Het is ook per park verschillend hoe de zaken geregeld zijn en wat er allemaal kan en niet kan. Heeft u interesse in een tweede huis op een vakantiepark zoek dan van te voren goed uit wat de regels zijn en of het park bij u (en uw gezin) past. Wat enerzijds prettig kan zijn aan een vakantiewoning op een park, is dat een huisje in een vakantiepark in een veilige omgeving staat. Anderzijds hoort hier wel bij dat er waarschijnlijk relatief weinig ruimte rondom uw tweede woning is en dat u relatief weinig privacy heeft, vergeleken met een tweede huis op het platteland van Frankrijk. Heeft u kinderen dan kan het voordelig zijn dat het huisje op een park staat, de kinderen zullen dan altijd in de buurt blijven, ze kunnen meestal niet zomaar van het park af en ze kunnen misschien ook vriendjes en vriendinnetjes maken op het park, waardoor u ze niet constant in de gaten hoeft te houden. Daarnaast zullen er waarschijnlijk meer gezinnen vertoeven, waardoor het voor u als ouder ook een gezellige plek kan zijn. Veel parken beschikken over voldoende faciliteiten, denk hierbij aan speeltuinen, een restaurant of een bar en wellicht ook een zwembad. Er is dan ook op de meeste parken voldoende te beleven en genoeg vertier. Ook hoeft er aan een tweede huis op een vakantiepark niets meer te gebeuren, dus klussen is niet nodig. De keerzijde hiervan is dan weer dat u vrijwel nooit zonder overleg met het park iets mag verbouwen aan de tweede woning. Wanneer u een huis op een vakantiepark wilt kopen, bent u tevens gebonden aan de locaties waar vakantieparken zich bevinden. U kunt niet zomaar overal een vakantiehuis kopen op een park, simpelweg omdat er niet overal een vakantiepark gevestigd is. Iets wat daarnaast nog verstandig is om na te vragen, is hoe het zit met eventuele kosten bezoekers van het park. Bij veel parken moeten bezoekers betalen bij binnenkomst, dit omdat zij wellicht ook gebruik zullen maken van de faciliteiten die het park haar gasten biedt. Check van te voren wat de regels omtrent bezoekers zijn, zodat u niet voor vervelende verassingen zult komen te staan.

Het verhuren van een vakantiewoning op een park

Bij sommige parken is er de mogelijkheid om het vakantiehuis wat u gekocht heeft, ook nog te verhuren aan derden. U kunt dan zelf gebruiken maken van het huis voor bepaalde periodes en gedurende de periode dat u niet in uw eigen vakantiehuis verblijft, kan dit verhuurd worden. Dit verhuren gaat dan eigenlijk altijd via het park zelf. Het verhuren van uw tweede woning kan een manier zijn om de kosten voor uw tweede woning wat te dekken en uiteindelijk wellicht zelfs inkomsten te generen uit uw tweede woning. Wanneer u uw tweede woning verhuurt via een organisatie, in dit geval via een vakantiepark, moet u er wel rekening mee houden dat u een deel van de verhuuropbrengst zult moeten afstaan aan de verhurende organisatie. Daar staat dan weer tegenover dat u zelf weinig of zelfs geen werk zult hebben met het verhuren van uw vakantiewoning. Waar u normaal gesproken de schoonmaak, de tuin, het overhandigen van de sleutels, het innen van het geld en meer van dit soort zaken allemaal zelf moet regelen, is dat bij verhuren via een vakantiepark meestal niet nodig. Bekijk voordat u kiest voor een vakantiewoning (op een park) die u gaat verhuren wat uw verplichtingen naar het park toe zijn en andersom. Leg alle afspraken op papier vast, zodat u hier later op terug kunt vallen, mocht dat nodig zijn. Op die manier voorkomt u nare situaties en zijn beide partijen op de hoogte van de verplichtingen naar elkaar toe.

Een tweede huis in Engeland kopen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Aanbetaling voor een tweede huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen