Locatie van een tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Ook bij een recreatiewoning is het locatie, locatie, locatie .....

Locatie, locatie en locatie is een gouden kreet in het vastgoed. Ook voor een tweede huis is dit een belangrijke stelregel. De locatie is buiten de woning alles bepalend. Een tweede huis dicht langs een snelweg of vliegveld is minder aantrekkelijk als investering. Lawaai en drukte maken een woning nu eenmaal minder courant. Dat is een vaststaand feit. Kijk daarom bij een bezichtiging niet alleen goed in de woning rond, maar ook zeker in de directe omgeving. Dit gaat zelfs verder als alleen maar kijken. Ga bij de gemeente langs voor inzage in het bestemmingsplan en vraag wat er mogelijk op termijn planologisch nog qua aanpassingen in het vat zit. Al menig koper van een tweede huis heeft zich hier ernstig in verslikt. Een voorbeeld is Twente. Veel mensen vinden dit een aantrekkelijk vakantiegebied met veel bos en heide. Dat is zeker. De provincie Overijssel is echter ook van plan om voormalig vliegveld Twente weer uit mottenballen te halen. Of dit een succes zal worden is de vraag, maar koop je er in de buurt een tweede huis, dan loop je op termijn in ieder geval de kans in je rust gestoord te worden door chartervliegtuigen. Het is maar wat je in je langgekoesterde tweede huis genieten noemt.

wat is de beste locatie voor uw recreatiewoning

Vermaak, toerisme, natuur en cultuur zijn belangrijke omgevingsfactoren voor
een goede locatie van een tweede huis. Mensen die op vakantie gaan willen immers bezig zijn. In je huisje blijven zitten, is immers niet het ultieme vakantiegenot. Wil je investeren in een tweede huis voor de verhuur, kijk dan goed wat er in de omgeving te doen is. Een tweede huis op een goede locatie in Limburg zal altijd zijn waarde blijven houden, omdat deze provincie bijna voldoet aan alle bovengenoemde omgevingsfactoren. In Duitsland is Sauerland bijvoorbeeld populair vanwege wintersport en buitensport, terwijl de Eifel weer bekend staat om natuur en cultuur. Deze Duitse gebieden trekken vanwege hun
unieke omgevingsfactoren veel toeristen aan. De meeste mensen gaan naar Zweden of Noorwegen voor de rust en ruimte en zullen vermaak niet vaak als voorwaarde noemen voor hun vakantiegenot. Samenvattend heeft dus elk vakantiegebied zijn eigen unieke karakter. Hetgeen ook weer uitstraalt op de keuze van een tweede huis voor eigen gebruik of verhuur. Kortom onderzoek de omgevingsfactoren even goed als de woning zelf.

Ontleend aan: De Gids voor aankoop en bezit van een tweede huis

Geschreven door Gerhard van Wilgen   
Auteur; Gids voor aankoop en bezit van een tweede huis

Tips voor de verkoop van uw vakantiehuis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Taxatie (2e) huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen