Taxatie (2e) huis in Spanje

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Laat je Spaanse vakantiewoning taxeren

Als u de gewenste Spaanse woning heeft gevonden, de noodzakelijke documenten heeft gecontroleerd, maar meer zekerheid wenst m.b.t. de waarde van de aan te kopen woning, dan kunt u een taxatie uit laten voeren.

Taxatie van een tweede huis in Spanje

De aanvragen voor taxaties verlopen in Spanje over het algemeen via de bank, omdat het doel van de taxatie meestal van financiële aard is. Bovendien is het voor een particlier moeilijk om de juiste taxateur te vinden daar taxaties niet worden uitgevoerd door makelaars, maar door gespecialiseerde taxatie-bureaus. Deze bureaus hebben afgevaardigden in de diverse regio’s, zodat men verzekerd is van lokale kennis van de taxateur.

Referenties als vergelijking

Om tot een redelijk objectieve waarde te komen, maken de taxateurs gebruik van de richtprijzen per m² perceel en bebouwing, die de gemeentes per wijk in kaart hebben gebracht. Daarnaast beschikken ze over de uittreksels van het kadaster en putten ze uit hun eigen bestand. In het rapport dat de taxateur opstelt, dienen de referenties opnomen te worden die verklaren hoe men tot een bepaalde waarde is gekomen. 

Het rapport is voor de bank maximaal 6 maanden geldig en de kosten van de taxatie worden vooraf door de bank aan de opdrachtgever bekend gemaakt en dienen ook vooraf betaald te worden. 

TIP: Gebruik één rapport voor zowel inzicht als financiering
Zoals hierboven aangegeven, is een taxatierapport voor de bank maximaal 6 maanden geldig. Dit betekent, dat uw eventuele financiering binnen 6 maanden na de taxatie door de bank goedgekeurd dient te zijn. Om meer inzicht te krijgen in de prijs van een bepaalde woning zou u dus via de bank een taxatie aan kunnen vragen ter beoordeling van de prijs t.o.v. de marktwaarde. Hetzelfde rapport kunt u vervolgens, nadat u de aankoopbeslissing heeft genomen, gebruiken ter goedkeuring van uw hypotheek mits dit binnen de termijn van 6 maanden blijft.
Bij een huis kopen in Spanje komt het nodige kijken, dus neem de tijd om tot een gedegen besluit te komen.

Locatie van een tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Spaanse belastingen in vogelvlucht

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen