Meer waar voor je geld in Bulgarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

In Bulgarije kun je met relatief weinig geld nog een leuk verblijf hebben

Ben je een beetje uitgekeken op Frankrijk of Spanje als vakantiebestemming? Dan hebben wij een goede tip voor je. Huur eens een vakantiehuis in Bulgarije. Bulgarije is voor veel mensen niet de eerste keus om een vakantie door te brengen. Toch heeft dit land enorm veel te bieden. Een rijke historie, prachtige oude gebouwen, een fascinerende cultuur en fantastisch weer. De belangrijkste reden om voor dit land te kiezen is echter het feit dat Bulgarije nog niet zo toeristisch is als veel andere Europese landen. En dit heeft heel veel positieve gevolgen voor jou als vakantieganger:

  • Er is geen massatoerisme.
  • De natuur is nog ongerept.
  • Het leven in Bulgarije is goedkoper.
  • Een luxe vakantiehuis is betaalbaar.
  • Je kunt hier goedkoop op wintersport.

Er is geen massatoerisme in Bulgarije

Als je op vakantie gaat naar een traditionele vakantiebestemming zoals Frankrijk, zal je onderweg vooral veel andere toeristen ontmoeten. En dat is eigenlijk heel jammer. Want hierdoor mis je het authentieke contact met de lokale bevolking en cultuur. Alles wat jij te zien krijgt is een gecommercialiseerde afspiegeling van de werkelijkheid. In Bulgarije is dit heel anders. Dit land is nog niet overspoeld door het massatoerisme. Tijdens je vakantie zal je vooral de lokale bevolking tegen komen en de authenticiteit van de cultuur kunnen ervaren.

De Bulgaarse natuur is nog ongerept

Bulgarije is een land met schitterende gebouwen en een interessante geschiedenis. Maar ook het landschap is zeer de moeite waard. In Europa is het landschap grotendeels gecultiveerd. Echte ongerepte natuur is zeldzaam geworden. Maar in Bulgarije vindt je nog grote natuurgebieden die onaangetast zijn door de mens. Zo kun je met eigen ogen zien hoe Europa er honderden jaren geleden uit moet hebben gezien. En dat geeft best een speciaal gevoel. Je kunt hier optimaal van genieten door het maken van lange wandeltochten.

Het leven in Bulgarije is goedkoper

Omdat Bulgarije nog niet zo toeristisch is, zijn de prijzen in dit land laag. En dat is handig voor jou, want je krijgt hierdoor veel meer waar voor je geld. Waar je in Frankrijk nog op elke cent moet letten, kun je in Bulgarije heel goedkoop je boodschappen doen. En waarom zou je moeilijk doen? In Bulgarije kun je voor hetzelfde geld lekker uit eten gaan en goedkoop genieten van de heerlijke Bulgaarse keuken. En wil je een dagje shoppen? In Bulgarije vindt je de leukste winkels en boetiekjes waar je heerlijk kunt winkelen.

De aanschaf van een vakantiehuis in Bulgarije is betaalbaar

Niet alleen het dagelijkse leven in Bulgarije is goedkoper. Ook de accommodatie is gunstig geprijsd. Dus waarom zou je jezelf dit keer niet eens extra verwennen met een comfortabel vakantiehuis? Want een luxueus vakantiehuis met privézwembad is in Bulgarije heel betaalbaar. Leuk voor jezelf, én voor de kinderen. En zeg nou zelf, dat is toch veel fijner dan een lekkende tent en die eeuwige wc-rol op de camping?

Je kunt hier goedkoop op wintersport

Op wintersport gaan is een luxe. Lang niet iedereen kan zich zo’n winterse vakantie veroorloven. De accommodaties en skipassen in landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn vaak schreeuwend duur. Maar wist je dat je ook in Bulgarije op wintersport kunt gaan. Er zijn bergen, er is sneeuw, en men is goed ingespeeld op wintersporters. En het belangrijkste: op wintersport gaan in Bulgarije is veel goedkoper dan in de traditionele wintersportlanden.

Conclusie

Een vakantie in Bulgarije ligt misschien niet direct voor de hand. Maar juist het feit dat Bulgarije nog niet zo toeristisch is, maakt dat jij hier een heerlijke vakantie kunt hebben. Je zult tijdens je vakantie niet voortdurend geconfronteerd worden met andere vakantiegangers. En hierdoor kun je in Bulgarije nog op een authentieke manier kennis maken met de cultuur en de gewoonten van het land. In grote delen van het land is de natuur bovendien nog ongerept en je kunt er heerlijk wandelen. Het allergrootste voordeel van het gebrek aan toerisme is het lage prijsniveau. Het dagelijks leven is goedkoper. En dat geldt ook voor de accommodatie. In Bulgarije is het goed mogelijk om tegen een zacht prijsje een luxe vakantiehuis te huren en voordelig op wintersport te gaan. Kortom: in Bulgarije krijg je dankzij de afwezigheid van het grote toerisme veel meer waar voor je geld.

Voorwaarden kopen tweede huis in Griekenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Kosten en opbrengsten bij Grieks tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen