Voorwaarden kopen tweede huis in Griekenland

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Wie wil er nu geen eigen huisje op een Grieks eiland

Een tweede huis staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. En dan natuurlijk het allerliefste in een mooi en lekker warm Europees land. Frankrijk en Spanje zijn erg populaire landen voor een tweede huis. Maar ook Griekenland is erg gewild. En waarom ook niet? De huizenprijzen zijn erg gunstig en maken de aanschaf van een tweede woning in Griekeland betaalbaar en als EU-inwoner kun je hier zonder al teveel moeite gewoon een huis kopen. Natuurlijk moet je bij zo’n onderneming niet onvoorbereid te werk gaan. Er zijn heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Griekenland is en blijft een ander land, met andere gebruiken, gewoonten en wetten. Zorg dat je je hier van tevoren eerst grondig in hebt verdiept. Een aantal zaken die je in ieder geval nodig hebt om een huis te kunnen kopen zijn de volgende:

  • Een Grieks fiscaal nummer.
  • Een Griekse bankrekening.
  • Een Grieks testament.

Een Grieks fiscaal nummer

Het allereerst wat je moet doen is een fiscaal nummer aanvragen. Dit belastingnummer heb je nodig om in Griekenland transacties te kunnen doen. Voor het aanvragen van een dergelijk belastingnummer kun je naar een notariskantoor. Zorg ervoor dat je je paspoort bij je hebt, zodat alle gegevens over jouw persoon meteen bekend zijn.

Een bankrekening in Griekenland openen

Heb je een mooi huis gevonden? Dan moet je dit uiteraard kunnen betalen. Hiervoor is een Griekse bankrekening noodzakelijk. Om deze te kunnen openen moet je een fiscaal nummer hebben. Begin er daarom mee om deze eerst aan te vragen. Andere zaken die je nodig hebt voor het openen van een Griekse bankrekening zijn een paspoort en een beginbedrag. Het paspoort heb je uiteraard nodig om jezelf te kunnen identificeren. Vanaf deze bankrekening kun je uiteindelijk de aankoop van het tweede huis betalen en de maandelijkse kosten voldoen. Via deze weg is het aanzienlijk goedkoper dan het geld steeds rechtstreeks vanaf je Nederlandse bankrekening over te maken.  

Een Grieks testament

Het klinkt misschien wat vreemd, maar als je in Griekenland een tweede huis koopt is het gebruikelijk om een testament op te laten maken. Dit doe je bij de notaris in Griekenland. Zelf krijg je geen kopie van de akte in tegenstelling tot wat je gewend bent in Nederland. De reden hiervoor is dat de akte gestolen zou kunnen worden, met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien.

Waarom investeren in tweede huis Slowakije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Meer waar voor je geld in Bulgarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen