De 50+ generatie gaat onbezorgd op vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantiegangers die de 50 jaar zijn gepasseerd gaan doorgaans met een vrijer gevoel op vakantie dan bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen. Dit heeft natuurlijk een aantal oorzaken en in dit artikel zult u lezen waarom de 50+ groep een vakantie intenser en zorgelozer ondergaat dan jongere mensen en zonder scrupules een huisje huren.

Geen kinderen mee op vakantie, minder stress

Jonge gezinnen die een vakantie ondernemen met hun kroost zullen het doorgaans beamen. Voordat de vakantie is begonnen moet er met allerlei extra dingen rekening worden gehouden. Reiswiegjes, babyvoeding, reistijden, etc.
Ook de reis naar de bestemming wil nogal eens de nodige problemen geven. Bij een autovakantie is dit bijvoorbeeld wagenziekte. Bij een vliegreis moet je de kinderen lange tijd rustig zien te houden. Dit alles maakt het dat de ouders met de nodige stress op vakantie gaan.
Bij de 50 plus generatie gaat dit veel minder op want hier zijn doorgaans de kinderen uit huis of willen niet meer mee op vakantie met de vader en moeder.
Dit heeft tot gevolg dat de 50 plusser zijn reis veel meer toespitst op zijn populaire vakantieland en type vakantie. Gevolg is dat doorgaans de wat oudere reiziger de gemaakte vakantie een veel hogere waardering geeft.

50plusser hoeft minder rekening met het budget te houden

Doordat de vakantie zonder de kinderen zal worden ondernomen maakt het dat het budget kan worden opgespendeerd aan doorgaans twee personen. Ook de vaste lasten zijn in de loop van de jaren vaak afgenomen doordat de kroost niet meer thuis woont. Meer financiële armslag betekent dikwijls een meer ontspannen vakantie.
Ook heeft het tot gevolg dat de kwaliteit van de vakantie vaak omhoog gaat. Denk dan aan een meer duurzame rondreis (veelal met leeftijdsgenoten) of een vakantiehuis in een hogere prijsklasse.

Voorpret vakantie begint bij de 50 plusser thuis

Mensen die als 50+,er een vakantie willen boeken nemen hier meer tijd voor en laten zich bijvoorbeeld goed informeren door een reisbureau of nemen de tijd om allerlei relevante vakantie- en toeristische informatie via reisbladen en het internet binnen te halen.
Bij een rondreis wil de 50+ generatie over het algemeen van dag tot dag weten wat er op het programma staat en welke excursies optioneel kunnen worden bijgeboekt.
Maar ook als men een vakantiehuis wil boeken dan wil de jongere oudere weten wat er in de regio allemaal te beleven is. Dit beginstadium wordt als zeer prettig ervaren door de 50 plusser.
Bijkomende voordeel is dat er voor deze generatie vakantiegangers steeds meer reizen op maat komen. Door de toenemende vergrijzing is dit dan ook een interessante doelgroep aan het worden voor de reiswereld.

Meer rendement uit uw vakantiehuis halen

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Autovakantie ? laat de man de auto inpakken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen