Autovakantie ? laat de man de auto inpakken

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Met de auto op vakantie? Voorkom stress en maak afspraken wie de auto inpakt

Voor veel mensen die met de auto afreizen naar hun vakantieadres in Nederland of het buitenland is het elk jaar weer een strijd. Het inpakken van de bolide.
Verassend is dat mannen hier beter in blijken te zijn dan vrouwen. Zij weten de beschikbare ruimte beter te benutten. In veel gezinnen zie je dan ook een bepaalde taakverdeling in dit ritueel. Dit is verstandig want voordat met de reis richting het beoogde vakantieland kan worden begonnen, hebben veel vakantiegangers al de nodige stress.

Waarom de man de vakantiespullen in de auto laten inpakken

Mannen blijken over een beter ruimtelijk inzicht te beschikken en kunnen zodoende sneller bepalen waar de koffers en tassen het beste geplaatst kunnen worden. Het blijkt dat mensen die per auto naar hun vakantieadres afreizen veel meer spullen meenemen dan gezinnen die een vliegvakantie hebben geboekt.
Vaak blijkt de auto bijkans te klein doordat er te veel wordt ingepakt. Door alle beschikbare ruimte in de automobiel te gebruiken lukt het vaak na het nodige pas- en meetwerk uiteindelijk toch om zo goed als alles mee te krijgen richting het vakantiepark.

Wat is de rol van de vrouw in de voorbereiding op de autovakantie

Vrouwen zijn betere regelaars en hebben meer geduld om alle spullen die meemoeten richting het vakantiehuis in de koffer te pakken. Ook het meenemen van een paspoort en het inpakken of aanvragen van een creditcard zijn dingen die de vrouw niet snel vergeet.
Vrouwen maken vaak eerst een checklist waardoor ze alles wat ingepakt is kunnen afvinken en hierdoor wordt er minder snel iets belangrijks vergeten.
Ook het checken van een reisverzekering en dergelijke wordt door de vrouw beter in de gaten gehouden.

Voorbereiding op autovakantie, goede taakverdeling is belangrijk

Als u met uw gezin per auto wilt afreizen naar het vakantieland van uw voorkeur dan is het verstandig om eerst om tafel te gaan zitten en een goede taakverdeling af te spreken. Dit komt de communicatie absoluut ten goede en het inpakken van de reisspullen + benodigde documenten zal een stuk voorspoediger verlopen.
Hierdoor is in ieder geval de basis gelegd voor een leuke vakantie in binnen- of buitenland.

De 50+ generatie gaat onbezorgd op vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Relaxen tijdens een intercontinentale vlucht

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen