Een midweek op een bungalowpark in Limburg

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Recensie vakantie doorbrengen in Limburg

De vakantie wel eens doorgebracht op een bungalowpark in het noorden van de provincie Limburg. Deze regio heeft genoeg te bieden voor een leuk weekendje of midweek ertussen uit. Lees dit artikel is en laat de informatie eens rustig op u inwerken. 
Als je een recreatiewoning huren wilt is het zuiden van Nederland zeker een regio om je te oriënteren.

Een verblijf op vakantiepark Center Parcs Het Heijderbos

Enige tijd geleden hebben wij als gezin een korte vakantie doorgebracht op een park in Limburg. Het gaat om Het Heijderbos, dit is één van de parken van de vakantieketen Center Parcs.
Wij hebben op dit vakantiepark vijf dagen doorgebracht. Hieronder kunt u onze bevindingen lezen van onze tijd in Limburg.

Bereikbaarheid

Het bungalowpark is prima bereikbaar en ligt op maar enkele minuten van de snelweg bij het plaatsje Heijen. Dit ligt in de buurt van steden als Venlo en Nijmegen. Eenmaal aangekomen op het park kun je de auto parkeren op de parkeerplaats aan de rand van het park. Het is niet mogelijk om uw automobiel bij uw vakantiewoning te stallen. Op zich heeft dit natuurlijk ook wel zijn charme en doordat het park in een bosrijke omgeving is gesitueerd is het niet vervelend om meerder malen per dag per voet van en naar de bungalow te lopen.

Faciliteiten

Hier staat Center Parcs natuurlijk bekend om. Er is erg veel te beleven voor jong en oud, al ligt de insteek van het park vooral op de jonge gasten.
Voor kinderen is er een animatieprogramma en worden er dagelijks activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is het subtropisch zwembad publiekstrekker nummer één, nadeel is dat het tijdens ons verblijf in Limburg wel erg druk was in de Aqua Mundo. Dit zwembad heeft onder andere een waterglijbaan, wildwaterbaan, een hot whirpool en ook een apart welness gedeelte.
Het zwembad leende zich uitstekend voor jonge kinderen, mede door de aangename temperatuur van het water.
Ook is er op Center Parcs Het Heijderbos een sportcentrum te vinden. Hier kun je kiezen om te gaan tennissen, squashen of een potje badminton te spelen. Maar ook is er een klimwand waar je als vakantiegast je uit kunt leven.
Ook is er een jungle dome waar een subtropisch woud is nagebootst, dit is erg leuk om met kinderen te betreden. Een echte aanrader.
Het centrale punt van het vakantiepark is toch wel de Market Dome. Hier vindt u meerdere restaurants en bovendien enkele leuke winkeltjes. Vooral tegen de avond is het hier druk, omdat toch veel mensen ervoor kiezen om een hapje te eten in één van de eetgelegenheden.

Accommodatie

Hier komt het minder positieve. Wij hadden er voor gekozen om een cottage voor vier personen te huren op het vakantiepark Het Heijderbos te Limburg. Hoewel de bungalows prachtig gelegen zijn in een bosrijke omgeving laat de kwaliteit van deze vakantiehuizen toch wel te wensen over.
De huisjes zijn al enigszins gedateerd en dit is goed terug te vinden. Ook de meubelen in onze recreatiewoning hadden hun beste tijd gehad. Gedateerd is de beste beschrijving welke ik u kan geven. Toch jammer voor een vakantiepark wat pretendeert te behoren tot het bovensegment en hier ook zijn huurprijzen naar hanteert. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat er ook nog vakantiewoningen waren die behoorden tot het luxesegment het kan natuurlijk zo zijn dat deze huisjes er beter uitzagen.
Wat nog meer onze verbazing wekte was dat ons vakantiehuis op Het Heijderbos niet goed schoon was. Het was er stoffig en ook kwam je dierenharen tegen. Dit zou toch echt niet mogen. Temeer als je het op basis van prijs/kwaliteit gaat vergelijken.
Al met al kunnen wij helaas geen positief oordeel geven over onze bungalow op het park.

Conclusie vakantiepark het Heijderbos

Ik splits mij oordeel in twee delen. Over het park zelf en de faciliteiten niets dan goeds. Er is veel te doen en vooral jonge kinderen zullen hier een perfecte tijd hebben. Het grote voordeel van dit bungalowpark is dat ook bij slecht weer er meer dan voldoende te beleven is. Ook de bereikbaarheid van dit deel van Limburg is prima, mede doordat het maar enkele minuten van de snelweg is gelegen.
Heikel punt blijft toch wel de vakantiehuisjes, als je kijkt naar de huurprijzen van deze accommodaties dan mag je simpelweg meer verwachten, maar je betaald eigenlijk voor de ligging van het vakantiepark en de vele faciliteiten wat het de vakantieganger te bieden heeft.
Hier is toch echt werk aan de winkel voor Center Parcs.

Wat is er te doen in de regio Limburg als u hier op vakantie bent

Vakantiepark Het Heijderbos ligt in het noorden van Limburg. Doordat het boven in de provincie ligt maakt het dat deze regio goed bereikbaar is vanuit grote delen van Nederland. Maar doordat ook Duitsland om de hoek ligt zult u merken dat ook veel Duitsers hier een korte vakantie doorbrengen.
Nijmegen is ook prima te bereiken en leent zich voor een gezellig dagje winkelen tijdens uw vakantie in Limburg. Gelderland ligt dan ook om de hoek van Heijen. Het landschap in deze regio is zeker de moeite waar, al treft u hier helaas niet het typerende glooiende landschap van de zuidelijke regio van deze provincie aan.

Gemaakte uitstapjes tijdens onze vakantie in Limburg

Wij hadden onze zoon van nog geen half jaar oud bij ons tijdens deze vakantie en daarom hebben we tegen onze gewoonte in weinig ondernomen buiten het vakantiepark. Mede doordat het aantal voorzieningen op het park zeer divers was en voor de rust van onze baby hebben we natuurlijk ook de nodige tijde doorgebracht in het vakantiehuis.
We hebben eigenlijk twee dingen ondernomen tijdens onze vakantieperiode in Limburg.
Via het vakantiepark hebben we ons ingeschreven voor een huifkartocht. Vanaf het park maakte je een tocht in de nabije omgeving. De route ging veelal over smalle weggetjes en zandpaden en duurde bij elkaar enkele uren, hierbij zat wel een tussenstop van circa 30 minuten.
Een ander uitstapje wat wij hebben gemaakt tijdens onze vakantie in Limburg was een bezoek aan de kasteeltuinen van Arcen. Dit is een echte aanrader en vooral als alles in bloei staat is het er prachtig. Ook zijn er diverse kunstwerken te zien en het kasteel ziet er ook prachtig uit.
Vanaf Center Parcs het Heijderbos zijn de kasteeltuinen van Arcen prima bereikbaar. Neem voor dit uitspatje wel minimaal een halve dag de tijd tijdens uw vakantie in Limburg.

Eindconclusie vakantie in vakantiepark Het Heijderbos te Limburg

Een leuk vakantiepark wat zich uitstekend leent voor met name een gezinsvakantie. Er is meer dan voldoende vertier om kinderen te vermaken. Onze vakantiewoning bleef hierbij helaas achter wat tot uiting kwam in een gedateerd huisje wat bovenal slecht was schoongemaakt.
Het noorden van Limburg is een regio waar u zich tijdens een vakantie niet hoeft te vervelen. Heijen heeft wat dat betreft een centrale ligging en binnen een half uur rijden zijn er genoeg leuke dingen te zien en te doen.
Al met al was het een leuke midweek en wellicht brengen wij in de toekomst nog wel eens een korte vakantie in dit deel van Nederland door.

Aanschaf tweede huis Frankrijk

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Een vakantiehuis huren in Gelderland

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen