Een vakantiehuis huren in Gelderland

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantiehuisjes op en om de Gelderse Veluwe

Enige tijd gelden hebben wij een korte vakantie doorgebracht in Gelderland. Wij hebben gekozen voor Hogenboom vakantiepark de Berkenhorst. Dit niet alle grote park ligt direct aan de Veluwe en leent zich dus uitstekend als uitvalsbasis voor het maken van wandelingen of fietstochten. Kortom voor een zomerhuis te huur is dit een prima locatie en hieronder leest u waarom!

De Berkenhorst in Kootwijk, perfect voor rustzoekers

Buitenmensen die graag de natuur verkennen zullen perfect op hun plek zijn op dit leuke recreatiepark in Gelderland. Het is hier prima toeven voor wandelaars en fietsers.

Nationaal Park de Veluwe grenst letterlijk aan vakantiepark de Berkenhorst en je kunt aan de achterzijde van het park rechtstreeks de natuur inwandelen en de schitterende zandverstuivingen bekijken.
Wij hebben er geen spijt van gehad om op dit park in Gelderland een vakantiehuis te huren.
Hieronder de beoordeling van recreatiepark de Berkenhorst en niet te vergeten zijn omgeving.

Bereikbaarheid

De ligging van het park is fenomenaal. Niet alleen doordat het direct aan de Veluwe ligt, maar ook de bereikbaarheid van dit vakantiepark in Gelderland is meer dan goed. De Berkenhorst ligt in het Gelderse plaatje Kootwijk, of beter gezegd in het buitengebied, maar hemels breed ligt het nog geen twee kilometer van de snelweg de A1. Deze ligging maakt het dat vanuit bijna heel Nederland deze regio in Gelderland prima te bereiken is.
Ondanks dat je midden tussen het groen verblijft ben je na het verlaten van je vakantiewoning toch binnen vijf minuten op de snelweg.

Faciliteiten

Vakantiepark de Berkenhorst is niet een erg groot park maar toch heeft het aardig wat voorzieningen voor een park van zijn omvang. De belangrijkste voorziening is toch wel het subtropisch zwembad, het is niet erg groot maar doet gezellig aan en ziet er erg schoon en prima onderhouden uit.
Behalve een zwembad zijn er ook nog enkele welness faciliteiten te vinden. Denk hierbij o.a. aan een sauna en solarium.
Ook beschikt het bungalowpark over een gezellige bistro. Hier kun je tegen een redelijke prijs prima eten. Ook is het mogelijk om een bestelling te doen en de maaltijd op te eten in het vakantiehuis.
Op verschillende plekken zijn er kleine speeltuintjes te vinden en dit maakt het dus ook geschikt om met het hele gezin hier een vakantie door te brengen. Vanuit uw vakantiewoning kunt u ze prima in de gaten houden.
Ook is er een supermarkt te vinden op het recreatiepark. Het assortiment is breed genoeg.
Voor de sportieve gasten is er een tennisbaan te vinden, als u hiervan gebruik wilt maken dan dient u deze bij te receptie te reserveren.
Als u graag een fietstocht wilt maken dan is het goed te horen dat er ook een fietsverhuur op dit Hogenboom vakantiepark zit. In de directe omgeving zijn er talloze prachtige fietsroutes te vinden.
Hierbij komen we aan in onze misschien wel de grootste faciliteit van dit bungalowpark. Ik heb het over de Veluwe. Ook al maakt het geen onderdeel uit van de Berkenhorst, het voelt wel degelijk zo. Vanuit uw vakantiehuis in dit deel van Gelderland loopt u zo de Veluwe op.
Voor de natuurliefhebber zal dit smullen zijn en uw vakantie een extra dimensie geven. De ligging van de Berkenhorst is werkelijk schitterend, ik durf wel te stellen dat er weinig vakantieparken in Nederland zijn die hieraan kunnen tippen.

Accommodatie

Wij hadden de beschikking over een vakantiehuis voor zes personen. Jaren geleden is dit park eigendom geweest van Center Parcs en dat is goed te zien. Want vooral aan de buitenkant van de bungalow is het goed te zien dat deze eigendom geweest zijn van deze vakantieketen. Wel was onze vakantiewoning aangepast, duidelijk was te zien dat er een stuk bij aangebouwd was. Dit maakte het dat wij de beschikking hadden over een ruim vakantiehuis met bovendien veel lichtinval.
Onze vakantiebungalow was prima onderhouden en grondig schoongemaakt. (dit is op andere vakantieparken nog wel eens anders helaas) Ook was onze accommodatie ingericht met prima meubelen en ook de keuken voldeed goed. Leuk was bovendien de sauna welke in ons huisje aanwezig was.
Ook de ligging van de vakantiewoningen is prima. Wij hadden een geschakelde recreatiewoning maar door de opstelling kon je prima wegkijken vanuit de woonkamer en niemand van de omliggende vakantiehuisjes kon naar binnen kijken. Door de grote schuifpui leek het bovendien of de natuur de bungalow binnenkwam.
De vakantiewoningen waren eigendom van particulieren. Toen wij onze vakantie hier doorbrachten vernamen wij dat er enkele van deze tweede huizen te koop stonden op dit vakantiepark in Gelderland. Mensen schaffen o.a. uit beleggingsoogpunt hier een 2e woning aan. Door de verhuur door het park te laten doen is het mogelijk een leuk rendement op de investering in dit recreatieve vastgoed te maken.

Conclusie Hogenboom vakantiepark de Berkenhorst te Gelderland

Een niet al te groot park, maar met prima voorzieningen. Weliswaar wat oudere vakantiehuizen maar goed onderhouden.
Dit bungalowpark in Gelderland leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie, maar als u natuurliefhebber bent dan is het ook een leuk park om een huisje voor twee personen te huren.
De prachtige ligging van dit vakantiepark direct aan de Veluwe en midden in de natuur is absoluut het grootste pluspunt. Doordat het vakantiecomplex kleinschalig is voelt het ook een stuk persoonlijker. In onze ogen een aanrader.

Wat is er te doen in deze streek van de provincie Gelderland

Als u in de omgeving van Kootwijk op vakantie gaat dan is er genoeg te zien en te doen. Als het weer meewerkt kunt u genieten van al het natuurschoon wat de Veluwe u te bieden heeft.
Er zijn in dit deel van Gelderland dan ook diverse vakantieparken welke hier handig op inspelen. Wandelen en fietsen zijn twee manieren om de deze unieke vakantieregio beter te leren kennen. Maar daarnaast is het mogelijk om leuke dagtripjes te maken tijdens uw vakantie in Gelderland. Hieronder enkele leuke mogelijkheden.

Een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit is waarschijnlijk het mooiste natuurpark van Nederland. Naast de prachtige landschappen en de schitterende bebossing biedt dit park meer aan de toerist. Leuk zijn de fietsen waar u gratis gebruik van kunt maken. Bij de ingangen van het park staan witte fietsen in alle soorten en maten. U kunt hier een fiets uitkiezen en deze gebruiken er zijn door het park heen een aantal “fietshaltes” te vinden waar u de fiets ook weer kunt achterlaten.
Ook zijn er enkele prachtige oude gebouwen te vinden op Nationaal Park De Hoge Veluwe, als u liefhebber van architectuur bent dan moet u deze aandoen tijdens uw vakantieverblijf in Gelderland.
Waar u ook absoluut tijd voor moet inruimen is een bezoek aan het Kröller-Müller museum. Dit pareltje heeft een schitterende ligging in een parkachtige setting met allerlei kunstwerken welk u kunt bewonderen als u richting het museum wandelt.
In het museum zelf kunt u prachtige kunst bewonderen, een deel van deze kunst heeft een grote historische waarde. Er zijn onder andere werken te zien van Mondriaan, van Gogh en Picasso.
Als u overweegt een bezoek te brengen aan Nationaal Park De Hoge Veluwe dan is het raadzaam minimaal één hele dag hier voor in te plannen. U zult tegen de avond vol onvergetelijke indrukken terugkeren bij uw vakantiehuis in Gelderland.

Tijdens uw vakantie Arnhem bezoeken

Als u liefhebber bent van een uitstapje naar een stad en graag de nodige cultuur wilt opsnuiven dan is het een goed idee om uw vakantiepark in Gelderland voor een dag te verlaten in een bezoek te brengen aan Arnhem.
Dit is een levendige stad met een gezellig en bovendien goed beloopbaar centrum.
Als u van lekker eten en drinken houdt dan is de Koornmarkt de plaats om te zijn. Maar ook voor het winkelend publiek is Arnhem een interessante stad.
Ook herbergt het enkele leuke en informatieve musea. Als u verblijft in een vakantiehuis in de provincie Gelderland dan is Arnhem prima bereikbaar en zeker de moeite waard.

Naar de dierentuin tijdens uw vakantie in Gelderland

Een leuke optie is in dat geval Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hier zijn allerlei dieren te zien en vooral voor kinderen is dit een leuk afwisseling tijdens het vakantieverblijf in Gelderland. Veel toeristen doen dan ook zeker een dagje dierentuin. Als u een vakantiehuis in de provincie Gelderland huurt dan is het op zeker dat u per auto eenvoudig dit dierenpark kunt bereiken.

Eindconclusie vakantie in de regio Gelderland

De combinatie vakantiewoning huren in het Gelderse is ons prima bevallen. Wij waren erg te spreken over het vakantiepark en onze eigen accommodatie en ook de omgeving was prachtig. Er is voor jong en oud genoeg te zien en te doen in deze dynamische provincie. Hier een vakantiehuis huren is dan ook een aanrader. Wij gaan het in ieder geval nog wel vaker doen.

Een midweek op een bungalowpark in Limburg

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Gedeeltelijke emigratie in opkomst

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

0 reacties

Reactie plaatsen