Een vakantiehuis op ferienresort Bad Bentheim

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Bad Bentheim een leuk stadje om op vakantie te gaan

Een tijdje geleden hebben wij een korte vakantie doorgebracht op het net over de Nederlandse grens gelegen vakantiepark Frerienresort Bad Bentheim. In het artikel hieronder treft u onze bevindingen aan.

Het ferienresort Bad Bentheim in een notendop

Dit vakantiepark valt onder de paraplu van de verhuurorganisatie Roompot. Het is dan ook eenvoudig een vakantiehuis via het internet te boeken. Er is keuze uit verschillende woningtypes. Naast de verhuur is het ook mogelijk om zelf een 2e huis aan te schaffen op dit Duitse vakantiepark. De bedoeling is dan wel dat de vakantiewoning wel mee gaat draaien in de verhuurpoule van Roompot Vakanties

Bereikbaarheid van het vakantiepark

Vanuit Nederland is het ferienresort Bad Bentheim prima bereikbaar. U kunt via de snelweg doorrijden tot vlak voor de Duitse grens, u pakt hier afslag de Lutte, van hieruit kunt u via de autoweg het vakantiepark in circa 15 minuten bereiken. U volgt gewoon de bewegwijzering richting Bad Bentheim. Als u bij deze plaats aankomt ziet u het park aan uw linkerzijde liggen.
Het inchecken doet u niet bij de receptie maar direct als u het park oprijdt wordt u de sleutel overhandigt door Koos Konijn, dit is de mascotte welke te vinden is op elk Roompot park. Koos is zeer populair bij de kinderen en u zult hem dan ook nog vaker tegenkomen als onderdeel van het animatieprogramma op het park.
Deze manier van inchecken is trouwens fantastisch gedaan. U hoeft niet na een autorit eerst nog weer de receptie aan te doen en hier aan te sluiten in een lange rij. Nu kunt u gewoon in de auto blijven zitten en krijgt de sleutel van uw vakantiewoning gelijk mee en hoeft verder geen formulieren in te vullen of documenten te overhandigen. Groot pluspunt en bovendien een fijn begin van uw vakantie.
Ook het uitchecken is prima geregeld overigens. U kunt als u naar de uitgang rijdt met de auto, de sleutel gewoonweg deponeren in een soort van brievenbus.

Faceliteiten op ferienresort Bad Bentheim

Zoals de aanwezigheid van Koos Konijn bij de poorten van het vakantiepark al doet vermoeden is de focus op dit park gericht op kinderen. Centraal gelegen op het vakantiepark Bad Bentheim is dan ook het hoofdgebouw. Hier treft u een prachtige klimzone aan voor uw kinderen. Deze klimhoek is compleet met ballenbak. Daarnaast treft u hier diverse speelmachines aan. En voor de wat ouderen een poolbiljart en twee bowlingbanen. Ook is er hier een animatielokaal te vinden waar uw kinderen tijdens de vakantie op ferienresort Bad Bentheim kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten onder leiding van het animatieteam en niet te vergeten Koos Konijn.
Verder is er een restaurant gevestigd in het voorzieningengebouw. Hier kunt u tegen de middag lunchen en voor het avondeten kunt u kiezen om deel te nemen aan een buffet, maar het is ook mogelijk om een gerecht van de kaart te kiezen.
Op culinair gebied is er wel voldoende keuze maar op zich zou het wel iets spannender kunnen. Het eten is toch enigszins vlak van smaak. Hier dus een klein puntje van kritiek.
Ook is er in het gebouw nog een supermarktje waar u allerlei producten kunt kopen. En natuurlijk de krant kunt halen. De keuze uit broodjes is trouwens wel prima en deze worden ook vers gebakken. Veel vakantiegangers maken dan ook gebruik van de mogelijkheid om verse broodjes voor het ontbijt te halen.
Net buiten het voorzieningengebouw zijn er ook nog voorzieningen, zoals trampolines, midgetgolf, een levensgroot schaakspel en een zandbak + enige speelinstrumenten.
Ook zijn er op diverse plaatsen in het park leuke trapveldjes en onoverdekte speeltuintjes te vinden.
Aan de rand van het vakantiepark ligt een fraai zwembad. Het bestaat uit een binnen- en buitengedeelte. Het binnenbad is subtropisch en bestaat o.a. uit een kinderbad, bad met stroomversnelling, relaxbaden, en wedstrijdbad. Daarnaast is er een prachtige waterglijbaan van enkele tientallen meters lang.
Het buitenbad heeft een ecologische inslag en ziet er fantastisch uit. Ook zijn er twee duikplanken in dit bad te vinden.

Accommodatie ferienpark Bad Bentheim

Er is keuze uit diverse typen vakantiehuizen welke u kunt huren op het vakantiepark in Bad Bentheim. De woningen zijn vrijstaand dan wel 2/1 kap woningen. Ze zien er van de buitenzijde (net zoals het gehele ferienpark) prima uit. Dit is ook geen verassing want het park is nog maar enkele jaren oud.
Wij hadden in Bad Bentheim een vakantiehuis met drie slaapkamers en twee badkamers met hierom heen een mooie tuin welke bestond uit voornamelijk een mooi groen gazon.
De vakantiewoningen kun je gerust als luxe omschrijven, zo zat er in ons huis o.a. een vaatwasser, grote televisie met ook de Nederlandse zenders + dvd speler en een muziekinstallatie. Ook zat er in één van de badkamer ook nog een fraai sauna.
De vakantiehuizen zijn bovendien zeer ruim, en je krijgt niet het gevoel dat je opgepropt zit in een klein huisje.
Tevens niet onbelangrijk het vakantiehuis in Bad Bentheim zag er onberispelijk uit. Het was prima schoongemaakt. Dit is helaas lang niet op elk bungalowpark het geval. Roompot verdient hier een groot compliment.

De regio Bad Bentheim, perfectie locatie voor korte vakantie

Als u op vakantie gaat naar Duitsland en daadwerkelijk beslist om een vakantiewoning te huren op ferienpark Bad Bentheim dan is het van belang om te weten of er buiten het vakantiepark nog leuke dingen te doen en te bekijken zijn.
Van oudsher stond Bad Bentheim voornamelijk bekend om zijn kuuroorden. Mensen uit binnen- en buitenland maakten dan ook de reis naar deze stad in Duitsland. Ook tegenwoordig zijn er nog steeds enkele kuuroorden waar u prima terecht kunt voor een één- of meerdaagsverblijf. Maar Bad Bentheim heeft meer te bieden aan de toerist. Het is heden ten dagen een leuk stadje met nog een oud gedeelte met o.a. een oud kasteel welke u nog kunt bezoeken en in dit historische gebouw zit ook nog een museum. Ook kunt u prachtige fietsen in de regio. Vanaf het vakantiepark in Bad Bentheim kunt u zo een prachtige fietsroute pakken en heerlijk de regio verkennen. Kortom er is genoeg te zien en doen in deze leuke regio net over de Nederlandse grens.

Eindconclusie vakantie doorbrengen op een vakantiepark in Bad Bentheim

Prima locatie om er eens lekker enkele dagen er tussen uit te gaan. Het ferienresort is van alle gemakken voorzien. En ook de regio rondom het park speelt uitstekend in op de wensen van de vakantieganger. Een vakantie doorbrengen in dit deel van Duitsland staat dan ook garant voor een leuke tijd. In elk jaargetijde is het hier prima vertoeven.

Heeft u vragen over het ferienresort Bad Bentheim of wilt u meer weten over de omgeving van het vakantiepark. U kunt dan uw vraag stellen via het onderstaande reactieformulier. 

Als u zelf op een vakantiepark bent geweest waar u graag een verhaal over wilt schrijven dan kunt u contact met ons opnemen.

Permanent verblijven in uw woning in Zweden

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Belastingplicht bij 2e woning in Brazilië

Geplaatst op 28-11-2019 in Juridisch & fiscaal

0 reacties

Reactie plaatsen