Hoe staat het met je reisverzekering

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Regel een goede reisverzekering voor je op vakantie gaat

Met de vakantie voor de deur is het wellicht verstandig om je reisverzekering (ervan uitgaande dat je die hebt natuurlijk) een kritisch tegen het licht te houden.
Tijden veranderen en het is natuurlijk erg belangrijk dat tijdens je vakantie je een goede financiële dekking hebt in het geval van een ongeluk of iets dergelijks.

Een ongeluk zit ook tijdens je vakantie in een klein hoekje

Onbekommerd op vakantie gaan, dit is het uitgangspunt van veel Nederlanders. En in de meeste geval heb je natuurlijk ook een prachtige tijd in je favoriete vakantieland.
Helaas heeft een klein percentage een vakantie die niet aan de wens voldoet.
En ook u kan kunt bij dit kleine percentage pechvogels horen. Als gevolgd van een ongeluk tijdens uw vakantie kan het zijn dat u zich onder doktersbehandeling dient te stellen of zelfs een verblijf in het ziekenhuis ter plaatse moet doormaken. Dit geeft natuurlijk het nodige persoonlijke leed, maar het kan ook zo zijn dat dit ook financiële gevolgen voor u kan hebben. De medische kosten zult u vaak ter plekke moeten voldoen en afhankelijk van in welk land u verblijft en uw pech kunnen de medische kosten hoog oplopen. Check dus voordat u op vakantie gaat wat voor reisverzekering u heeft afgesloten en waar u precies voor verzeker bent.

Meer waardevolle bezittingen mee op vakantie

De toerist die op vakantie richting het buitenland gaat neemt tegenwoordig steeds meer kostbare bezittingen mee. Een goed voorbeeld hiervan is foto- en filmapparatuur, vooral de spiegelreflexcamera’s kunnen duizenden euro’s kosten en zijn een doelwit van criminelen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een ongeluk krijgen waardoor de apparatuur beschadigt wordt en hierdoor gedeeltelijk of geheel onbruikbaar wordt.
Maar naast foto- en filmmateriaal moet u ook denken aan andere kostbare apparatuur welke u meeneemt richting uw vakantieadres. Enkele voorbeelden zijn muziekapparatuur, een laptop, een tablet, een mobieltje, enzovoort.
Ook voor deze zaken geldt dat het belangrijk is om te weten of uw bezittingen voldoende gedekt zijn. Raadzaam is om uw reisverzekering te checken en te kijken tot welk bedrag uw verzekerd bent. Is dit in uw ogen te laag dan is het raadzaam om uw verzekering op te waarderen.
Dit kost u misschien op jaar basis enkele euro’s meer maar u gaat wel veel meer ontspannen op vakantie.

Tips: kopen van 2e huis buitenland (deel 2)

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Creditcard: erg handig tijdens de vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen