Creditcard: erg handig tijdens de vakantie

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Vergeet niet je creditcard mee te nemen naar je vakantieadres. Absoluut handig om bij je te hebben tijdens je verblijf

In Nederland is de creditcard niet bijster populair dit in tegenstelling ten opzicht van vele andere landen, toch is het wel zo dat deze kaart een toegevoegde waarde kan hebben niet alleen in het dagelijks leven vooral tijdens de vakantie in het buitenland kun je het nodige gemak ondervinden van je creditcard.
In dit artikel worden enkele voordelen beschreven, hopelijk zitten er nuttige suggesties voor u bij.

Sneller door de tolpoorten op weg naar uw vakantieadres

Als u per auto afreist naar bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje dat weet u dat u tijdens de heen- en terugreis de nodige tolpoorten op uw weg zult vinden. Waarschijnlijk zult u ook ervaren hebben dat tijdens de vakantieperiode er lange wachtrijen voor deze poorten staan. Vooral voor de tolpoorten waar u contact kunt afrekenen zult u zien dat de wachttijd het langst is.
Er zijn dikwijls één of meerdere poorten die zich richten op betaling per creditcard, de rij met auto’s in hier normaliter een stuk korter. Door een creditcard op zak te hebben kunt u de nodige tijd besparen.

Excursie of huurauto per creditcard boeken

Als u op vakantie bent en ter plekke besluit dat het u leuk lijkt op excursie te gaan dan is een creditcard een handigheid om snel de desbetreffende dagtrip vast te leggen. Als u dit telefonisch doet dan vraag het desbetreffende bedrijf vaak naar uw creditcard nummer. Als u dit hebt doorgegeven dan wordt u excursie ingeboekt en wordt u niet teleurgesteld dat het uitstapje van uw keuze is volgeboekt.
Als u een auto wilt huren tijdens uw vakantie dan is een creditcard ook vaak onontbeerlijk, niet zozeer als betalingsmiddel maar veel autoverhuurbedrijven gebruiken het als borgstelling. Dit doen ze door een afdruk van uw creditcard te maken, dit is combinatie met een afdruk van uw identiteitsbewijs als paspoort en/of rijbewijs.

Afrekenen in restaurants tijdens uw vakantie

Tijdens uw verblijf in het buitenland zult u waarschijnlijk meerdere malen een restaurant aandoen. In Nederland is het goed mogelijk met de pinpas af te rekenen, maar in veel vakantielanden gaat dit lang niet altijd op. De keuze is natuurlijk om veel contant geld op zak mee te nemen, dit wordt echter veelal afgeraden. In regio’s waar veel toeristen komen dient u er rekening mee te houden dat er ook zakkenrollers te vinden zijn. Het is dan ook niet verstandig om veel geld op zak te hebben.
Een creditcard kan dit oplossen voor u. In de populaire vakantielanden kunt u tegenwoordig bijna overal afrekenen per creditcard en dit is dan ook eigenlijk de ideale oplossing.

Ik hoop dat u deze tips als nuttig ervaart en inziet dat een creditcard voor vakantiedoeleinden van toegevoegde waarde kan zijn. De jaarlijkse kosten die de bank u in rekening brengt zijn goed te overzien. Voor exacte informatie hierover kunt u het beste in contact treden met uw eigen financiële instelling.

Hoe staat het met je reisverzekering

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantie doorbrengen in Noorwegen

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen