Manieren om in Zwitserland vakantie te gaan

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Zwitserland is een divers vakantieland

Zwitserland is een fantastisch land om te ontdekken. De prachtige hoofdstad Genève met haar uitnodigende en imposante fontein en de indrukwekkende Zwitserse Alpen zijn slechts enkele van de vele troeven die dit land in de aanbieding heeft. Nu ja in de aanbieding... Zwitserland heeft natuurlijk de reputatie bijzonder duur te zijn. Dit wordt veroorzaakt door de hoge levensstandaard van het land gecombineerd met de doorgaans stevige koers van de Zwitserse Frank. Het feit dat Zwitserland een dergelijke, dure reputatie heeft zorgt er voor dat veel reizigers vrezen ze nooit te kunnen ontdekken. Die vrees is gelukkig nergens voor nodig. Er bestaan namelijk wel degelijk een aantal zeer eenvoudige manieren om goedkoop door dit prachtige land te kunnen reizen.

1.) Boek je vakantie in het laagseizoen

De eerste tip die we je kunnen geven is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Kies er in tegenstelling tot de meeste toeristen namelijk beter niet voor om in het hoogseizoen naar Zwitserland af te reizen. De vraag naar accommodaties is dan vaak zo groot dat hotels en andere verhuringen buitengewoon duur en zelfs soms haast onbetaalbaar zijn. Boek je vakantie naar Zwitserland bijvoorbeeld in het mooie voorjaar. De temperaturen zijn dan aangenaam, de grote groepen toeristen nog nergens te bekennen en de prijzen betaalbaar.
Het aanbod van vakantiehuizen in Zwitserland is wel degelijk interessant en in het laag-, midden- en hoogsegment zijn er prachtige accommodaties te boeken.

2.) Overnachten in een hostel

Ondanks het dure karakter van Zwitserland als vakantieland moet het gezegd dat er de voorbije jaren behoorlijk werd geïnvesteerd in de infrastructuur voor backpackers en reizigers met gewoon een beperkt budget. Doorheen Zwitserland zijn dan ook op nagenoeg alle mogelijke plaatsen wel hostels terug te vinden. Deze hostels bieden je vaak een overnachting aan voor een paar tientallen euro's per nacht. Bovendien is een hostel de beste plaats om in contact te komen met andere reizigers. Wie weet zet je, je reis doorheen Zwitserland op deze manier wel verder met één of meerdere extra reisgezellen! Altijd gezellig!

3.) Benut optimaal de gratis voordelen bij je boeking

Verschillende Zwitserse steden stellen alles in het werk om een verblijf in hun omgeving voor toeristen zo betaalbaar mogelijk te houden. Dit doen ze onder meer door gratis extra services aan te bieden aan hun gasten. Neem nu bijvoorbeeld Davos en St. Moritz. Beide prestigieuze steden kiezen er steevast voor om hun bezoekers bij een boeking van minimaal twee nachten gratis gebruik te laten maken van het openbaar vervoer. Dit geldt bovendien ook voor de aanwezige gondelbanen. Ga je tijdens de wintermaanden naar één van deze twee steden? Dan kan je een mooie korting op je skipas bedingen. Het loont altijd de moeite om op voorhand even op de website van je gewenste accommodatie na te gaan welke kortingen er precies aan gasten worden aangeboden.

4.) Met de camper door Zwitserland

Wil je graag tijdens je vakantie zoveel mogelijk van Zwitserland zien en wil je over de vrijheid beschikken om te gaan en te staan waar je zelf wil? Is het bovendien mooi meegenomen dat je op deze manier ook nog eens heel wat geld kan besparen? In dat geval is er voor kiezen om met de camper door Zwitserland te trekken een aanrader! Je dient er wel rekening mee te houden dat je, je vakantie dan het best kan plannen tussen april en oktober. Wanneer de sneeuw haar intrede maakt in dit Alpenland kunnen de wegen voor een camper immers plots meteen een stuk minder voor de hand liggend zijn.

5.) Ga backpacken!

Er zijn maar weinig landen in Europa die over zo'n natuurpracht beschikken als Zwitserland. Natuurliefhebbers kiezen er dan ook elk jaar massaal voor om met de tent dit land te bezoeken. Je moet er wel rekening mee houden dat er zeer strenge regels bestaan in Zwitserland met betrekking tot de plaatsen waar je, je tent al dan niet mag opslaan. Ga je kamperen op een plaats waar dit niet is toegelaten en wordt je gevat, dan kan je daar een behoorlijke financiële kater aan overhouden.

6.) Boek een last minute vakantie

Bij de traditionele reisorganisaties zijn het vooral de vakanties naar zonnige oorden zoals Spanje en Turkije die als last minute worden aangeboden, maar ook Zwitserland heeft op dit vlak een aanbod voor jou in petto. Afhankelijk van de periode in het jaar zijn er verschillende hotels en andere accommodaties in Zwitserland die uitpakken met zeer aantrekkelijke kortingen. Hierdoor kan je niet alleen goedkoop Zwitserland ontdekken, daarnaast ben je ook niet verplicht om in te boeten op vlak van comfort.

7.) Boek je vakantie in groep

Met een groep op vakantie naar Zwitserland? Dat betekent gegarandeerd veel plezier maken! Wist je echter dat een reis boeken in groep ook financieel zeer interessant is? Boek samen een vakantiehuis en deel de kosten. Je zal merken dat je een verblijf kan boeken op een erg leuke locatie zonder dat het je een rib uit je lijf kost. Dit geldt ook voor wanneer je meerdere locaties aan wil doen in Zwitserland. Vaak krijgen groepen extra interessante voorwaarden aangeboden. Zo wordt zelfs een op het eerste zicht dure familiekamer perfect betaalbaar.

8.) Werken en vakantie combineren

Ben je een geboren avonturier en voel je, je een beetje vastgeroest? Wil je graag het prachtige Zwitserland ontdekken, maar heb je daarvoor slechts beperkte financiële middelen voor handen? In dat geval kan je door een werkvakantie te boeken twee vliegen in één klap slaan. Enerzijds kan je werken waardoor je een extra euro (of beter gezegd Zwitserse frank) verdient, maar daarnaast kan je ook een deel van het land leren kennen. Vooral in het toeristisch seizoen wordt er vaak naar tijdelijke werkkrachten gezocht. Doe hier je voordeel mee en misschien kan je zelfs rekenen op een volledig gratis verblijf!

9.) CouchSurfing

Veel inwoners van Zwitserland proberen hun graantje mee te pikken van het toeristisch succes waar het land tegenwoordig op kan rekenen. Ze doen dit door middel van het aanbieden van zogenaamde couchsurfing mogelijkheden. In dit geval wordt er een sofa ter beschikking gesteld waar je op kan overnachten voor een zeer klein bedrag. In de praktijk betreft het zelden echt een sofa en kan je bijvoorbeeld uitrusten in een kleine slaapkamer, in een comfortabele tent of op een veldbed. Hoe dan ook, door aan couchsurfing te doen kan je op een relatief comfortabele manier Zwitserland ontdekken zonder dat je een groot budget voor handen moet hebben.

10.) Woningruil

De tiende en laatste mogelijkheid heet woningruil. Heb jij een eigen huis in Nederland? Zoek dan via gespecialiseerde websites iemand die zijn of haar woning met jou voor een bepaalde tijd wenst te ruilen. Jij gaat naar Zwitserland en de andere persoon komt in jouw huis wonen. Op deze manier kunnen jullie beiden andere landen ontdekken en dat zonder dat er een huurprijs dient te worden betaald. Uiteraard staat niets je in de weg om dit meerdere malen te doen waardoor je het volledige land kan ontdekken.

Kosten en opbrengsten bij Grieks tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

De goedkoopste vliegtickets binnen Europa

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

0 reacties

Reactie plaatsen