De goedkoopste vliegtickets binnen Europa

Geplaatst op 28-11-2019 in Vliegtickets boeken

Vergelijken van vliegtickets naar je vakantieadres is verstandig

Van zodra je een bestemming iets verder van huis wil gaan bezoeken zal je er waarschijnlijk voor willen kiezen om te vliegen. Op slechts enkele uren vliegen beschik je dan ook reeds over een enorme keuze op vlak van bestemmingen. Vlieg je naar één van de vele, prachtige Europese hoofdsteden of geef je de voorkeur aan de Spaanse stranden? Het kan allemaal. Jammer genoeg kost vliegen natuurlijk altijd geld. Vluchten naar bepaalde bestemmingen kunnen al snel een behoorlijke hap uit je beschikbare reisbudget nemen, maar het kan ook anders. Wij vertellen je graag het geheim van de goedkoopste vliegtickets binnen Europa.

Boek niet meteen, maar observeer

Het is algemeen bekend dat de prijs die in rekening wordt gebracht voor een vliegticket nog wel eens behoorlijk durft te schommelen. Wanneer je binnenkort een uitstap wenst te maken met het vliegtuig is het altijd interessant om ruim op voorhand te beginnen met het controleren van de prijs van de door jou gewenste vliegtickets. De belangrijkste regel is hierbij dat je moet proberen in te schatten hoeveel vraag er naar de gewenste vlucht in jouw periode is. Ga je op vakantie buiten het hoogseizoen? Dan is de vraag naar de vliegtickets waarschijnlijk minder waardoor je langer kan wachten. Kort voor je vertrek een vliegticket reserveren biedt je in de praktijk het vaakst de meest aantrekkelijke financiële voordelen.

Vlieg buiten de vakantie en het weekend

Bepaalde periodes in het jaar zijn standaard uiteraard heel wat duurder dan andere. Neem nu bijvoorbeeld de zomervakantie. Een vliegticket in de maanden juli en augustus naar een Zuiderse bestemming kan zomaar heel wat duurder zijn in vergelijking met juni en september. Ben je flexibel met je vakantie? Dan is het altijd de moeite waard om buiten het hoogseizoen te boeken. Voor een stedentrip geldt dat je heel wat kan besparen wanneer je buiten het weekend vliegt. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar een vertrek op vrijdag en een terugkomst op maandag in plaats van op zondag kan veel goedkoper uitvallen. Je dient in dit geval uiteraard wel nog rekening te houden met de prijs van de extra overnachting op zondag.

Prijsverschil afhankelijk van het uur van vertrek

Een andere belangrijke tip heeft betrekking tot het uur van vertrek. Reizigers staan er vaak niet bij stil, maar de kostprijs van een vliegticket wordt niet zelden ook bepaald op basis van het uur waarop de vlucht opstijgt. Minder comfortabele uren voor reizigers zoals bijvoorbeeld erg vroeg in de morgen of laat op de avond zijn dan ook structureel voordeliger. Ondanks het financiële voordeel dat is verbonden aan dergelijke vliegtickets moet het wel gezegd dat je behoorlijk inlevert op vlak van comfort. Het is bijvoorbeeld niet altijd even aangenaam om 's avonds laat in het donker aan te komen in een land dat je niet kent. Een vroege vlucht in de ochtend doet dan weer even pijn om uit bed te komen. Voordeel van deze laatste is wel dat je op een mooi uur op je vakantiebestemming arriveert. Zo heb je misschien nog wel een beetje extra vakantie! Uiteraard is dit afhankelijk van de terugvlucht. Indien ook deze zeer vroeg in de ochtend staat gepland is het voordeel dat op deze manier kan worden behaald eigenlijk een beetje te verwaarlozen.

Durf andere luchthavens te ontdekken

Ben je altijd in Nederland naar Schiphol geweest om op vakantie te vertrekken? Of ga je als Belg steevast naar de internationale luchthaven van Zaventem? Probeer dan ook eens andere luchthavens te ontdekken. De grootste en bekendste luchthavens staan er namelijk om bekend de meeste en hoogste kosten in rekening te brengen. Deze beïnvloeden altijd de totale kostprijs van je vliegreis. Het kan gelukkig ook anders. In Nederland kan je bijvoorbeeld uitwijken naar de voordeligere luchthavens van Eindhoven en Lelystad. Belgen kunnen dan weer het vluchtaanbod van met name Oostende en Charleroi bestuderen. In het bijzonder luchthavens die door lagekostenmaatschappijen worden aangevlogen zijn vaak opvallend voordeliger. Zo kan je zonder kwaliteitsverlies alvast een behoorlijke euro op je volgende vliegtickets besparen!

Let op de extra kosten

Lagekostenmaatschappijen pakken vaak uit met ongelofelijke promoties. Ze bieden populaire bestemmingen aan voor een prikje, maar vertellen er niet bij dat elke extra service moet worden betaald. Wanneer je er voor kiest om met één van de traditionele lijn- of chartermaatschappijen te vliegen zal je merken dat het aantal extra kosten veelal sterk is beperkt. Zo is in de kostprijs van het vliegticket meer dan waarschijnlijk de bagage reeds inbegrepen, hoeft er geen meerprijs te worden betaald voor een betaling met een creditcard en is ook een plaatsreservering geen extra. Dat is wel even anders bij een lagekostenmaatschappij. Staar je dus zeker niet blind op de standaard kostprijs die men voor een vliegticket in rekening brengt. Bedenk ook welke mogelijke extra kosten voor jou van toepassing kunnen zijn. Alleen op deze manier kunnen vervelende, financiële verrassingen voorkomen worden.

Manieren om in Zwitserland vakantie te gaan

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantie in Kranj

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

0 reacties

Reactie plaatsen