Op vakantie in Ribe, regio Zuid-Jutland

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantie recensie

Vakantiepark in Ribe, Denemarken

Enige tijd geleden hebben wij een weekend doorgebracht op vakantiepark Ribe Byferie Denemarken.
Dit park is gelegen in het zuiden van Denemarken, om precies te zijn in de regio Zuid-Jutland.
Op dit recreatiepark hadden wij een groepsaccommodatie gehuurd, dit voor een verblijf van vier dagen. Ribe is ondanks dat het niet echt een grote stad is toch erg bekend in Denemarken, dit komt doordat het de oudste stad van dit Scandinavische land is. Het stadje heeft dan ook de nodige charme en een gezellig en compact centrum.
Het heeft de nodige winkeltjes en horeca gelegenheden. Ook voor de kunstliefhebbers is Ribe een leuke stad want om de paar winkels treft u ook weer een galerie aan.
Ook herbergt Ribe enkele leuke en leerzame musea. Er is onder andere een Viking museum welke absoluut een bezoekje waar is en ook het kunstmuseum kan ik van harte aanbevelen.

Vakantie doorgebracht op vakantiepark Ribe Byferie Denemarken

Dit vakantiepark is een fraai complex met vakantiehuizen en appartementen. Het park heeft een ruimtelijke indeling en de groepsaccommodatie welke wij hadden gehuurd was prima voor elkaar. Het vakantiehuis was schoon en leuk ingericht, alles wat je nodig hebt was aanwezig. Door de prima lichtinval had je het idee dat je in een villa verbleef, dit is erg slim gedaan.

Bereikbaarheid van het vakantiepark in Zuid-Jutland

Wij waren binnen vijf uur in Denemarken, tijdens de rit zijn we eenmaal gestopt voor een korte pauze van circa twintig minuten. Het is dus vanuit Nederland prima te bereiken. In Duitsland kun je prima doorrijden. Hoewel je ook met het vliegtuig zou kunnen gaan, zal dit vermoedelijk weinig tot geen tijdswinst opleveren. Want de regio Zuid-Jutland ligt gelijk over de Duitse grens. Met de auto is waarschijnlijk de beste optie.

Voorzieningen vakantiepark Ribe Byferie Denemarken

Dit park met zijn prachtige ruime vakantiewoningen komt prima tegemoet aan vakantiegangers welke hoge eisen stellen aan de accommodatie. Ruim, netjes en modern ingericht.
De huurders zijn zowel jonge stelletjes als gezinnen die vooral ook voor de rust komen en bovendien de prachtige natuur van Zuid-Jutland willen beleven en niet te vergeten een bezoekje willen brengen aan het leuke stadje Ribe.
Het recreatiepark heeft niet al te veel voorzieningen. Er is wel een binnenzwembad met enige welness faciliteiten en er zijn enkele speeltoestellen door het vakantiepark heen te vinden.

Eindconclusie vakantiepark Ribe Byferie

Prima voor elkaar. De vakantiehuisjes zijn superschoon, ruimtelijk en er valt veel natuurlijk licht naar binnen wat een prettig gevoel geeft. Het park zelf ziet er ook erg netjes uit en is bovendien erg overzichtelijk. Ook komt het knus en gezellig over.
Mochten wij nogmaals een vakantie doorbrengen in dit deel van Denemarken dan is vakantiepark Ribe Byferie ook dan weer ons vakantieadres.

Wat te doen in dit deel van zuid Denemarken

Als u van natuur houdt dan is de streek van Zuid-Jutland een aanrader. Er is genoeg te zien en te beleven. Ook is de kust makkelijk te bereiken en hier is het dan ook prima toeven in de zomer. Maar in het laagseizoen kunt u hier tevens prachtige wandelingen maken.
Een leuke stad om te bezoeken is Esjberg deze plaats heeft allerlei vertier te bieden en staat garant voor een leuk dagje uit. Het is bovendien een leuke afwisseling op alle natuurpracht.

Eindconclusie vakantiestreek Zuid-Jutland te Denemarken

De term welke bij deze streek past is toch wel duurzaam toerisme. Er is hier nog veel respect voor de natuur dit vertaald zich naar een authentieke vakantiebeleving. Verwacht hier geen vakantieparken met allerlei toeters en bellen. Wat u wel kunt verwachtten is een regio welke het behoudt van tradities en natuur hoog in het vaandel heeft staan.
Massatoerisme zult u hier dus niet aan treffen en dat zal ook niet gaan gebeuren ook. Voor u als toerist kunt u hier de vruchten van proeven. Want deze streek in het zuiden van Denemarken doet zich niet anders voor dan ze is.

Kopen & wonen in Duitsland

Geplaatst op 28-11-2019 in Emigreren

Ook als makelaar extra informatie geven ?

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen